Trafikforsker: Skjulte fotovogne er en god idé

Der skal både være synlig og skjult hastighedskontrol, lyder det fra trafikforsker Harry Lahrmann.

Private inviterer ofte politiet til at lave fartkontrol fra deres matrikel. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Politiets fotovogne holder ikke altid synlige i vejkanten.

Du kan også blive blitzet fra fotovogne, der holder parkeret i private indkørsler og haver, hvor det kan være rigtig svært at få øje på vognene.

Private inviterer nemlig ofte politiet til at lave fartkontrol fra deres matrikel.

Den metode er en god idé, vurderer trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet. Han mener ikke, det er en optimal løsning, at man altid fortæller bilisterne, hvor der er kontrol.

- Al international forskning viser, at man skal kombinere åben og lukket fartkontrol, hvis man vil have folk til at overholde hastighedsgrænserne og dermed skabe større sikkerhed i trafikken, siger han.

Ved en åben trafikkontrol er bilisterne advaret om, at politiet laver hastighedskontrol, så man kan nå at sænke hastigheden. Ved en lukket kontrol gemmer politiet sig.

Hvis man ved, at man altid kan se, hvor der er fartkontrol, så er det kun ved de bestemte punkter, man sætter hastigheden ned, lyder det fra Harry Lahrmann:

- Vi skal se politiet og mindes om, at vi skal overholde hastighedsgrænserne. Men vi skal også være bevidste om, at vi ikke altid kan se dem.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.