Tredje fyring på et år: Kriseramt skole fyrer igen ansatte

Ikke rimeligt, at lærere betaler prisen for dårlig ledelse, lyder kritikken fra lærerforening.

45 ansatte på VUC Syd skal fyres i den kommende tid. (Foto: Anne Marie Lindholm- DR Syd © DR Syd)

VUC Syd står endnu engang over for nedskæringer i lærerstaben.

Uddannelsesinstitutionen, der har afdelinger i Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa, varsler, at 45 medarbejdere skal fyres i den kommende tid.

Ifølge Laust Joen Jakobsen, som er formand for det midlertidige styre på VUC Syd, skyldes fyringsrunden, at elevtallet er faldende.

- Vi bliver næsten halveret i antallet af kursister og elever i forhold til for et par år siden. Det koster stillinger.

Lærere betaler for dårlig ledelse

Sidste år blev 78 medarbejdere fyret - derudover var der en række frivillige fratrædelser.

Det er lærerne og de studerende, der må betale prisen for dårlig ledelse, siger Tomas Kepler, der er formand for Gymnasieskolernes Lærerforening.

- Det kan jeg simpelthen ikke se det rimelige i, når det her handler om, at den tidligere ledelse har fået lov at gå grassat i forkerte investeringer, uden ministerier eller politikere har grebet ind.

Tidligere i år besluttede undervisningsministeren at bevare skolen, men VUC Syd blev pålagt at lave en genopretningsplan for at spare 5 millioner kroner i år og 27 millioner kroner næste år.

Derfor er fyringerne ifølge Laus Joen Jakobsen nødvendige, og han udelukker ikke, at der kommer flere.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at undgå flere fyringer, men jeg kan ikke give nogen garanti, siger han.

De tilbageværende må arbejde hårdere

Ifølge professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh gør det faldende elevtal det økonomisk svært for skolen at beholde det samme antal lærere. Men fyringerne kommer i sidste ende til at gå ud over de tilbageværende lærere.

- Undervisningsbyrden er jo den samme, når man har de samme klasser oprettet. Det vil sige, at de tilbageværende lærere er nødt til at arbejde mere, siger han.

Inden VUC Syd startede fyringsrunderne sidste år, havde de over 300 ansatte. Efter den kommende fyringsrunde regner de med at være nede på 123 medarbejdere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk