Trods indsats: Patienter i psykiatrien bliver væk

Trods SMS-påmindelser om aftaler i psykiatrien er der kommet flere udeblivelser.

Kun omkring hver fjerde syddansker har tilmeldt sig NemSMS, der giver påmindelser om sygehusaftaler. (© Colourbox)

Det er ikke lykkes Region Syddanmark at knække kurven, når det gælder udeblivelser inden for det psykiatriske område.

Siden 2012, hvor man begyndte at gøre tallene op på den nuværende måde, er der faktisk sket en stigning i antallet af udeblivelser i psykiatrien fra 5,5 procent til 6,9 procent. Det på trods af, at man har forsøgt sig med sms'er, der minder borgerne om deres aftaler ved sygehusene.

Den ordning har indtil videre ikke haft den effekt, man havde håbet, erkender administrerende sygehusdirektør for psykiatrien i Region Syddanmark Charlotte Josefsen.

- Det er en udfordring i hele sundhedsvæsenet, men psykiatriske patienter har det nogle gange vanskeligere ved at huske aftaler og systematikken i at møde op til tingene, siger Charlotte Josefsen.

Samtidig er det et problem, at kun en fjerdedel af regionens borgere har tilmeldt sig sms-systemet, NemSMS.

Udeblivelserne i psykiatrien er ikke bare en statistisk plet, som Region Syddanmark forsøger at vaske af. Det har også konsekvenser for behandlingen.

- Man mister kontinuiteten i et behandlingsforløb, så man ikke får justeret sit medicinforbrug. I værste tilfælde kan vores patienter også falde ud af et medicinsk behandlingsforløb, og det kan få alvorlige følger for dem, siger Charlotte Josefsen.

Regionen arbejder på en kampagne, der skal gøre flere opmærksom på NemSMS.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.