Trods millionunderskud, massefyring og mundkurv: Kriseramt skole overlever

Den kriseramte skole VUC Syd får lov at bestå, meddeler undervisningsminister.

En aftale med VUC Syds kreditorer har medvirket til, at undervisningsminister, Merete Riisager (LA) nu vil bevare den gældsramte skole. (Foto: Ulrik Stadler Bang © (c) DR)

VUC Syd overlever.

Det har undervisningsminister Merete Riisager fra Liberal Alliance besluttet.

- Der har ikke været nogen lette løsninger i sagen, og i de kommende år skal der gennemføres en særdeles vanskelig genopretning af VUC Syd, siger ministeren i en pressemeddelelse.

En del af løsningen er, at det midlertidige styre, der blev indsat på VUC Syd i september sidste år, fortsætter midlertidigt som bestyrelse. De vil tage ansvar for at planlægge og sætte gang i en genopretningsplan for skolen.

Derudover er der lavet aftaler med skolens kreditorer.

Ministeriet er klar med lån

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Jesper Petersen var med til mødet, hvor ministeren netop har orienteret om beslutningen. Overordnet er det en god løsning, mener han.

- Der skal stadig være undervisning i alle fire byer (Sønderborg, Aabenraa, Haderslev og Tønder red.). Men det er stadig med en vanskelig økonomi, så det er op ad bakke. Men det kan lade sig gøre, siger han.

Ifølge Jesper Petersen blev der på mødet meddelt, at ministeriet er klar til at låne skolen penge.

En af skolens helt store udfordringer er frafaldet af elever, der udeblev, da skolens fremtid blev usikker. Men det håber Merete Riisager nu vil ændre sig.

- Når jeg nu har meldt ud, at jeg ikke nedlægger VUC Syd, håber jeg, at eleverne vender tilbage og dermed medvirker til at skabe en fremtid for institutionen, siger undervisningsministeren.

Lukning kunne ikke betale sig

Tidligere på året fremlagde det midlertidige styre på VUC Syd deres endelige redegørelse. Her vurderede styret, at en lukning af skolen ville koste mere end 100 millioner kroner og ikke kunne betale sig. I stedet skulle skolen udføre en stribe omfattende tiltag.

Blandt andet blev det anbefalet, at VUC Syds bygninger i Sønderborg og Aabenraa blev udlejet delvist, mens alle bygninger i Haderslev og Tønder skulle sælges. På dagens møde blev det dog slået fast, at undervisningen fortsætter i alle fire byer.