Trodser afspærringer: Utålmodige bilister smutter forbi i nødsporet

Det er ikke usædvanligt at se bilister, der tager turen i nødsporet i stedet for at holde i kø, når der er uheld på motorvejen.

Hvis du kører ud i nødsporet og forbi en afspærring, bliver du 2000 kroner fattigere og et klip i kørekortet rigere. (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

Det kan være fristende at drøne af sted i nødsporet og smutte forbi afspærringen, når et uheld på motorvejen skaber kilometerlang kø.

Og meget tyder på, at flere lader sig friste af den hurtige løsning

Det fortæller Kim Christensen, indehaver af Meks, der er ansvarlig for afspærringer ved trafikuheld i Syd- og Sønderjylland. Han oplever, at det er blevet mere almindeligt at se en utålmodig bilist køre forbi afspærringerne.

- Det er en stigende tendens. Vi ser gang på gang, at folk enten på grund af uvidenhed eller dumhed vælger at køre ind mellem vores kegler, siger Kim Christensen.

Han forstår ikke, at nogle bilister kan finde på at køre forbi afspærringerne.

- Jeg har prøvet flere gange, at der pludselig holdt en bil bag mig, som jeg ikke havde hørt. De er med til at sætte andre folks liv og lemmer på spil, når de trodser afspærringen, siger han.

Når et uheld er årsag til, at motorvejen skal spærres af, er politiet godt klar over, at bilisterne bliver utålmodige. Det siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands politi Allan Dalager.

- Når vi har et færdselsuheld, prioriteter vi selvfølgelig at få motorvejen fri hurtigst muligt. Men hvis der er mennesker i fare, så er det højest på vores prioriteringsliste, og derfor bliver vi nødt til at løse opgaven omkring færdselsuheldet, før vi kan frigive motorvejen, siger han.

Så sent som i lørdags oplevede politiet, at mange bilister besluttede at smutte forbi afspærringen, efter et slemt uheld på motorvejen E45 ved Aabenraa skabte stor kø.

Men Kim Christensen fra Meks tror ikke, at det sker af ond vilje, når nogen vælger at snige sig forbi kegler og afspærringsbånd.

- Vi er måske alle sammen blevet lidt mere stressede og har fået mere travlt. Jeg tror ikke, folk gør det for at skade, men fordi de ikke føler, at de har tid til at vente, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter