Turister vil gå i dronningens fodspor efter DR-serie

Turisterne strømmer til Gråsten Slot, efter dronningen viste sine slotte frem på tv.

Her ses de kongelige i slotshaven på Gråsten Slot, hvor familien hvert år holder ferie. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

At blive vist frem i fjernsynet betyder en del for besøgstallet. Det kan man konstatere i Gråsten Slotshave, hvor man for tiden oplever et større rykind af besøgende end normalt på denne tid af året.

DR-serien 'Dronningens Slotte', hvor dronning Margrethe blandt andet viser Gråsten Slot og slotshaven frem, har skabt øget interesse for at besøge den kongelige have, fortæller gartner ved Gråsten Slot Elin Johansen.

- Jeg kan ikke sætte tal på præcis, hvor mange besøgende der kommer. Men jeg kan mærke en stigende interesse, efter dronning Margrethe viste slottene frem på DR1. Folk vil gerne gå i dronningens fodspor, siger Elin Johansen.

Dronning Margrethe holder hver sommer ferie med familien i Gråsten, og i udsendelserne på DR fortalte hun, at Gråsten Slot for hende er indbegrebet af ferie.

I udsendelserne viste dronningen slotshaven frem, hun sad på havebænken og tog sig en gyngetur på slottets gynge. Og den slags detaljer er ikke gået ubemærket hen, fortæller gartneren.

- Jeg har hørt mange familier sige, at på den her bænk sad dronning Margrethe – sæt jer lige dér, så vi kan tage et billede, siger Elin Johansen.

Gråsten Slot er ikke åbent for publikum. Slotshaven kan til gengæld besøges året rundt i den tid, hvor den kongelige familie ikke holder ferie på slottet.