Tysk politi anholdt 60 personer ved danske grænseovergange

Alle kontrollerede demonstranter fik dog lov at rejse til G20-topmødet i Hamborg.

Tysk politi kontrollerede alle demonstranter fra Skandinavien, der ville deltage i weekendens G20-topmøde i Hamborg. (Foto: HANNIBAL HANSCHKE)

"Reisepass, Bitte."

Sådan har det lydt, hvis du har passeret grænsen fra Danmark til Tyskland i perioden 12. juni til med og med 10. juli. Det gælder både ved grænseovergangene i det syd- og sønderjyske og ved Rødby på Lolland.

Det tyske politi har nemlig udført grænsekontrol for at kontrollere demonstranter, der ville rejse til Hamborg i forbindelse med weekendens G20-topmøde

I alt blev 60 personer anholdt, 350 illegale personer tilbageholdt og 47 personer taget for andre overtrædelser af loven. Der var dog ingen af de kontrollerede demonstranter, der blev nægtet adgang til Tyskland.

- Vi har fastholdt demonstranter. Vi har fastholdt flere hundrede i busser. Men vi har ikke tilbageholdt nogle personer, som har virket voldelige, og alle har fået lov til at rejse videre mod Hamborg, siger Matthias Menge, presseofficer ved Bundespoliti Flensborg, der uddyber, at fastholdelsen indebar, at folk blev holdt tilbage, indtil politiet havde tjekket alle deres ting.

Til trods for weekendens voldsomme uroligheder i Hamborg, der endte med brændte biler og smadrede bygninger i indre Hamborg, så mener politiet, at kontrollen har været arbejdet værd, fortæller Matthias Menge.

Han kalder grænsekontrollen effektiv og nødvendig.

- Vi har haft et god overblik over, hvem der har rejst til Hamborg, og hvad de personer har haft med af ting. Og så har det også virket afskrækkende, vurderer han.

Tysk politi fremhæver i øvrigt, at kontrollen også resulterede i, at de snuppede biler uden forsikring og stjålne biler.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter