Tysk slagterigigant presser Danish Crown

Det går godt for den tyske slagterigigant Tönnies. Hos Danish Crown går det stik modsat.

Danish Crown slagter færre svin i dag, end de gjorde for 10 år siden. Tilgengæld slagter den tyske slagterikoncern Tönnies flere og flere svin i Danmark. (© Danish Crown)

På bare et år har den tyske slagterigigant Tönnies øget antallet af slagtninger i Danmark med 25 procent, så de i dag slagter 1,5 millioner danske grise om året.

Hos Danish Crown er situationen lige omvendt.

Koncernen slagter 5,7 millioner færre svin end for ti år siden og mangler nu ligefrem grise til slagtning. Det er der en klar årsag til, siger formanden for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen:

- Tönnies betaler bedre eller giver en bedre aftale til leverandørerne, som de er mere trygge ved, og som de bedre kan lide end den aftale, man kan få hos Danish Crown, siger han.

Danish Crown vil ikke betale mere

Tönnies, der har sit store slagteri i Brørup i Sydjylland, søger nu tilladelse til yderligere 36.000 slagtninger pr uge.

Men trods mangel på grise hos Danish Crown, så bliver der ikke ændret på slagteriets afregning af svin, siger koncernens pressechef, Jens Hansen.

- Der er jo ingen tvivl om, at vi hver evig eneste dag i Danish Crown arbejder for at kunne betale den bedst mulige notering til vores andelshavere, fortæller Jens Hansen.

- Danish Crown har en meget klar afregningspolitik, hvordan den enkelte svineproducent bliver afregnet. Og det hverken kan, eller vil vi afvige fra, siger Jens Hansen.

Sælg til dem der betaler mest

Men det betyder også, at svinene ender der, hvor pengene er, forklarer formanden for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen.

- Vi siger jo til vores medlemmer, at de skal sælge deres grise dér, hvor afregningen er bedst.

Facebook
Twitter