Tyske turister vælter ind på mandag og indtager 14.000 danske sommerhuse

Fra natten til mandag må blandt andre tyske sommerhusgæster igen rejse ind i Danmark.

Sommerhusområder som dette ved Vejers Strand i Vestjylland bliver fra mandag fyldt med tyskere. (Foto: John Randeris © Scanpix)

- Det bliver en fantastisk, vanvittig dag.

På Fanø glæder direktøren i Danibo Sommerhusudlejning Hanne Thyssen sig til, at viserne på uret natten til mandag står på 00.01.

Det betyder nemlig, at tyske feriegæster kan rejse ind i Danmark igen for første gang, siden statsminister Mette Frederiksen lukkede grænsen den 14. marts.

Og det bliver ingen blød start, som venter Hanne Thyssen og de andre danske

feriehusudlejere
.

Mandag forventes der at ankomme tyske gæster til 14.000 sommerhusbookinger. Det viser nye tal, som Feriehusudlejernes Brancheforening har trukket for

DR
.

Mange bookinger i det jyske

Langt hovedparten af bookingerne er i Jylland og ikke mindst i Sydjylland, hvor der forventes 5.300 bookinger ifølge brancheforeningen.

Det kommer de til at mærke allerede fra mandag hos Danibo Sommerhusudlejning på Fanø, hvor bookingsystemet viser 400 ankomster på én dag.

- Det slår alle rekorder hos os. Det er cirka dobbelt så meget som en af vores største dage hidtil. Normalt fordeler vi så mange ankomster henover fredag, lørdag og søndag, men nu kommer de alle sammen på én dag, siger direktør Hanne Thyssen, som administrerer 700 feriehuse.

Hanne Thyssen, der er direktør ved Danibo Sommerhusudlejning på Fanø, åbner tidligt mandag morgen for at kunne tage imod de mange tyske gæster. (Foto: Bo Bechsgaard)

For at kunne tage imod de mange tyske gæster åbner Danibo kontoret noget tidligere end normalt, så personalet er klar, når den første færge ankommer til øen fra Esbjerg klokken 5.

- Nogle af dem, som kommer, havde booket i april og maj, men er blevet ved med at

udskyde
deres ferie. Der er så mange stamgæster imellem, at det bliver en utrolig stor gensynsglæde, forklarer Hanne Thyssen.

Ved Henne Strand i Varde Kommune bliver der også mere travlt mandag hos Købmand Hansens Ferieudlejning end på en normal ankomstdag i juni måned.

- Det bliver en rigtig stor dag. Vi får flere ankomster, end vi normalt ville have fået, siger bureauleder Lars Ravnholt.

'Vi har ventet på det siden nedlukningen'

Hos Feriehusudlejernes Brancheforening glæder direktør Carlos Villaro Lassen sig over, at der igen kommer gang i sommerhusudlejningen efter lukningen på grund coronakrisen.

- Det er 14.000 bookinger, og i gennemsnit er der op mod fem personer i hvert sommerhus. Så der kommer gang i købmanden og butikkerne over hele landet langs de danske kyster. Det har vi ventet på, siden landet blev lukket ned, siger han.

Selvom ferieudlejerne får travlt med de 14.000 tyske bookinger på mandag, så er det dog under halvt så mange som i højsæsonen midt i juli. Her kan der komme op mod 30.000 udlejninger i sommerhusene, ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening.

Det er ikke kun tyskere, som må rejse ind i Danmark fra på mandag. Turister fra Norge og Island kan med visse betingelser også krydse grænserne.

Det samme gælder folk der bor grænselandet i Slesvig-Holsten - den allernordligste del af

nabolandet
, og
EU-borgere
eller borgere fra Storbritannien, som er kæreste med en dansker.

Desuden har regeringen meddelt, at ægtefæller, samlevere og børn til en dansker, der bor i udlandet, vil kunne rejse ind i Danmark for at holde ferie og besøge familie eller venner.

Facebook
Twitter