Udflytning: NaturErhvervsstyrelsen slår de første stillinger op

De første 30 stillinger kan nu søges hos NaturErhvervsstyrelsen i Augustenborg.

1. maj er de første sagsbehandlere klar til at begynde arbejdet hos NaturErhvervsstyrelsen på Augustenborg Slot. (Foto: MORTEN JUHL © Scanpix)

Var det noget at blive sagsbehandler hos NaturErhvervsstyrelsen, der flytter til Augustenborg? Så er det nu, der skal søges, for i dag er de første stillinger blevet slået op.

1. maj skal der sidde op mod 60 medarbejdere klar til at behandle landmændenes ansøgninger til landbrugsstøtte i NaturErhvervsstyrelsens nye afdeling i Augustborg. Det fortæller miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

- Vi slår de første 30 stillinger op i dag. Jeg er ikke i tvivl om, at der vil være mange kompetente mennesker, der søger stillingerne, og de vil stå klar til at behandle landmændenes ansøgninger fra dag ét, siger ministeren.

En departementschef i Miljø- og Fødevareministeriet har i en mail til en anden departementschef skrevet, at udflytningen med stor sikkerhed vil føre til forsinkelser i sagsbehandlingen. Men ifølge Eva Kjer Hansen sker udflytningen på den mest gnidningsfri måde muligt.

- Arbejdet går i gang nu, så vi kan minimere forsinkelserne. Det vil være en løbende udflytning, hvor vi tager hensyn til de arbejdsopgaver, der er i løbet af året. For vi ved, hvor afhængige erhvervet er af støttekronerne, siger Eva Kjer Hansen.

Der flytter i alt 392 arbejdspladser til Augustenborg, og der vil blive slået stillinger op ad flere omgange.

Udflytning af arbejdspladser

  • Regeringen vil flytte 3900 statslige arbejdspladser fra København til kommuner rundt om i landet.
  • Det skal skabe en bedre balance mellem hovedstaden og provinsen.
  • Ifølge tal fra Moderniseringsstyrelsen er der i alt 184.886 statslige arbejdspladser i Danmark.
  • Regeringen vil bruge 400 millioner kroner på udflytningen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.