Ulvefamilier i Danmark er en mulighed

Det er meget sandsynligt, at der kommer en bestand af ulve i Danmark.

Forskere har kortlagt, at der gennem de seneste par år har været 40 forskellige ulveindivider i landet. Der er gode muligheder for hvalpe, lyder det fra en forsker. (Foto: © Colourbox)

Snart kan Danmark genlyde af spæde ulvehyl. Der er nemlig grundlag for, at de ulve, der hidtil bare har været på besøg, kan stifte familie her i landet.

Sådan lyder et af de nyligt offentliggjorte resultater af 'Projekt nye arter i Danmark, der er et forskningsprojekt fra Naturhistorisk Museum Aarhus og Institut for Bioscience på Aarhus Universitet.

40 ulveindivider de seneste par år

Forskerne har kortlagt, at 40 forskellige ulveindivider har været i Jylland i de seneste to år.

Og samtidig har undersøgelserne vist, at det ikke kun er strejfende hanulve, siger Thomas Secher Jensen, der er seniorforsker på Naturhistorisk Museum.

- Fire af de individer, der er kortlagt, er hunner. Så der er både hunner og hanner. Og med det så er der altså rigtig god chance for, at der kommer hvalpe, siger Thomas Secher Jensen.

Slår sig ned permanent

Det giver altså grundlag for, at ulvene slår sig mere permanent ned i Danmark.

Nu kan der komme ulvefamilier. Aarhus Universitet har på et tidligere tidspunkt sagt, at der kan være plads til 10 ulvefamilier i Jylland. Men dags dato har vi altså ikke nogen beviser for, at der er hvalpe nogen steder. Men der kan meget vel være det, siger Thomas Secher Jensen.

Men den udvikling bekymrer formanden for Dansk Fåreavl, Richard Andersen. Han forudser, at ulvens fremmarch vil blive er stort problem for husdyrhold

- Vi har jo set nogle eksempler på, at det er fårebesætninger, som det er gået ud over. Det vil tage til i fremtiden, og det vil blive et større og større problem, mener Richard Andersen.