Undgå nytårsbrand: Ryd op og pas på med bordbomber

Op til 14 gange flere brande sker fra den 31. december til den 1. januar.

Bordbomber og stearinlys kan antænde duge, servietter og serpentinere. Arkivfoto: Betina Garcia/Scanpix 2013 (Foto: Betina Garcia © Scanpix)

Op til 14 gange flere brande sker fra den 31. december til 1. januar sammenlignet med en gennemsnitlig dag i de samme måneder. Det viser tal fra Tryg. Og det er ikke kun udenfor, at nytårsbrandene sker - også indenfor kan festen hurtigt blive afløst af en mindre brand, hvis ikke man er opmærksom.

- I de fleste tilfælde er der tale om mindre brande, altså sprængte postkasser og raketter, der lander på carportens tag eller udhuse. Men der er også end del brandskader indenfor som følge af bordbomber eller stearinlys, som antænder duge, servietter og serpentinere. Den slags brande kan hurtigt udvikle sig, siger forebyggelseschef i Tryg, Charlotte Nolsøe Gøttler til P4 Syd.

Ud over at lade være med at placere servietter og terpentinere tæt på lys og lamper, kan man også selv gøre en del for at brandsikre sin ejendom udendørs, siger Torben Gruus, der indsatsleder i Aabenraa Brand og Redning.

- Sørg for at låget på skraldespanden er lukket, og at der er ryddet op omkring din ejendom. Sørg også for, at der ikke er noget pap og gavepapir, der ligger i carporten eller i en sæk udenfor huset. Ens eget fyrværkeri kan jo også komme til at antænde, siger han.

FacebookTwitter