Ungdomspartier spiller volleyball over vildsvinehegn: 'Vi vil have åbne grænser'

Grænselandets to ungdomspartier holder i dag et anderledes valgarrangement.

Tobias Klindt er én af dem, der har arrangeret eventet, hvor unge fra to grænsepartier spiller volleyball over vildsvinehegnet. (Foto: Hanne Høier DR Syd)

"Kære venner, bekendte, politiske modstandere og vildsvin"

Sådan begynder en invitation til en speciel sportsbegivenhed, der afholdes i dag.

Grænselandets to ungdomspartier har arrangeret de første officielle "Grænszaun Games", hvor der skal spilles badminton, volleyball, cricket og andre spil over vildsvinehegnet ved grænsen.

- Vi ville finde en kreativ måde at sætte vildsvinehegnet på den politiske dagsorden, og så måtte vi jo tænke lidt ud af boksen, siger Tobias Klindt, der er en af arrangørerne fra det slesvigske ungdomsparti Junge Spitzen.

Han er positivt overrasket over opbakningen til arrangementet, hvor 197 personer har vist interesse og 36 har trykket deltager på begivenheden på Facebook.

Partier vil have åbne grænser

Byggeriet af vildsvinehegnet startede i slutningen af januar og er færdigt til efteråret. (Foto: Hanne Høier)

Målet med begivenheden er at sætte fokus på den fysiske grænse, som vildsvinehegnet bliver, når det er helt færdigbygget.

- Når de har nået hele stykket, så har vi jo en afgrænsning udadtil. Det synes vi ikke vi skal have, fordi vi gerne skulle have et åbent Europa med åbne grænser, siger Tobias Klindt.

Tjark Jessen fra Sydslesvigsk Vælgerforenings Ungdom er helt enig, selv om hegnet kun er for vildsvin.

- Selvfølgelig er det et vildsvinehegn, og selvfølgelig kan andre gå over eller gå ved siden af. Men vildsvin kan faktisk godt komme til Danmark, fordi de bare kan svømme over Flensborg Fjord. Skal vi så til at indhegne hele Danmark, spørger Tjark Jessen.

Hegnet er halvanden meter højt og følger stort set den dansk-tyske grænse. Ungdomspartierne har allieret sig med en lokal landmand, der har marker på begge sider af grænsen.

- Så kan politiet ikke komme og fjerne os, griner Tobias Klindt.

Efter grænselegene vil der være masser af tid til snak om politik over en grillpølse og kolde øl. Og som de skriver i invitationen, så kan sidstnævnte føre til, at én ender i "hegnet".

Artiklen blev opdateret med et nyt billede i toopen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk