Universitetslivet kan være svært for arbejderbørn

Syddansk Universitet hjælper arbejderbørn til et mere konkret studieliv og udsigt til jobmuligheder.

Syddansk universitet (SDU) vil hjælpe med at skabe fokus på, hvad uddannelsen kan føre til. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Det kan være svært for førstegenerations akademikere at holde fast i livet på universitetet, når kravene og forventningerne kommer tæt på.

Når nye studerende indtager Syddansk Universitet, dropper hver sjette af dem ud igen inden for det første år.

Det er især børn fra ikke-akademikerhjem, der giver op, siger daglig leder af studievejledningen på humaniora på SDU Rune Lauridsen.

- De er dygtige, men de kan tit komme i tvivl om, om de er det rigtige sted. Hvis ens far er tømrer og ens mor er sosu-assistent, så er man måske vokset op i et miljø, hvor man vokser op for at blive noget helt bestemt. Sådan er det ikke på universitetet.

- Der kan du ikke altid konkret fortælle familien, hvad det er, du læser for at blive. Det kan være svært for dem, siger han.

Derfor gør universitet meget ud af at lave faglig indkøring den første tid og fortælle, hvad man kan bruge uddannelserne til senere i livet.

SDU med hovedcampus i Odense har også afdelinger i blandt andet Esbjerg og Sønderborg.

- Hvis ens far er tømrer og ens mor er sosu-assistent, så er man måske vokset op i et miljø, hvor man vokser op for at blive noget helt bestemt. Sådan er det ikke på universitetet, siger Rune Lauridsen fra SDU.

Opslået af DR Nyheder på 26. marts 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.