Ups! Operation af forkert fod resulterer i kritik fra Patientombuddet

En operation af den forkerte fod betyder nu, at en læge fra privathospitalet DAMP i Tønder får kritik af Patientombuddet.

En fejl på operationsbordet koster nu en læge fra privathospitalet DAMP i Tønder kritik fra Patientombuddet. (© Colourbox)

Det gik helt galt, da en mandlig patient i 2010 skulle have opereret sin venstre fod på privathospitalet DAMP i Tønder.

Selvom personalet markerede operationsstedet af med et tydeligt kryds med sprittusch, endte kniven i den forkerte fod. Det har Patientombuddet netop nu her fire år efter kritiseret den ansvarlige læge for. 

Det hedder en sideforbytning, når en operation kommer til at ske i den forkerte side af kroppen.

Og det var lige, hvad der skete. Den mandlige patient fik ellers, sammen med kirurgen, markeret tydeligt, hvilken fod der skulle opereres. Men efter at patienten var lagt i fuld narkose, kom sundhedspersonalet til at dække det forkerte ben til med sterile stykker klæde.

Læge erkender ansvar

Da lægen herefter trådte ind på operationsstuen, bemærkede han ikke, at det var det forkerte ben, der var gjort klar. Han gennemførte derfor operationen, der skulle stramme ledbånd på siden af foden op.

Fejlen blev først opdaget, da patienten vågnede fra narkosen.

DR Syd har talt med den ansvarlige læge, som Patientombuddet nu kritiserer. Han erkender, at det er hans ansvar, at den forkerte fod blev opereret. Da fejlen blev opdaget, beklagede lægen dybt overfor patienten.

Patienten havde dog ikke mistet tilliden til lægen fuldstændig - han valgte at blive bedøvet en gang mere og fik gennemført operationen, denne gang på den rigtige fod.

Privathospitalet DAMP har siden 2010 lukket afdelingen i Tønder, og den ansvarlige læge er i dag pensioneret. DR Syd har været i kontakt med den pågældende læge, men han har ikke ønsket at lade sig citere.

Facebook
Twitter