Usædvanlig sag om sexforbrydelser i gang

En 25-årig mand fra Haderslev sidder i disse dage på anklagebænken ved Retten i Sønderborg - tiltalt for adskillige seksuelle krænkelser mod unge piger.

En 25-årig mand fra Haderslev sidder netop nu på anklagebænken i sønderborg, hvor han er tiltalt for adskillige seksuelle krænkelser mod piger fra 12 til 17 år. (Foto: Lotte Lambæk © Lotte Lambæk- BorderPress Kommunikation)

En usædvanlig sag om sexforbrydelser mod mindreårige udspiller sig i disse dage i landsretten i Sønderborg. Her er en 25-årig mand fra Haderslev tiltalt for adskillige seksuelle krænkelser mod piger fra 12 til 17 år. Det fremgår af anklageskriftet, som DR Syd har fået aktindsigt i.

Allerede dømt sidste år

Men manden er langt fra ukendt af politiet. Ifølge BT blev manden nemlig dømt for blandt andet voldtægt af en mindreårig i februar sidste år. Sagen blev dengang anket til landsretten, men istedet for at varetægtsfængsle manden, valgte byretten at lade ham gå fri, indtil der faldt dom i sagen.

Nye sexforbrydelser

Nu står manden tiltalt for at have begået en række nye sexforbrydelser, selvom manden altså i forvejen havde en dom. Den 2. februar 2011 blev den 25-årige mand fra Haderslev idømt to et halvt års fængsel for blandt andet voldtægt af mindreårige i perioden mellem 2007 til 2009. Det skriver avisen B.T.

Varetægtfængsling blev afvist under ankesag

Manden valgte at anke sagen, og anklagemyndigheden ønskede, at den dømte blev varetægtsfængslet, mens ankesagen kørte. Det blev imidlertid afvist af byretten, og den dømte mand blev løsladt, indtil ankesagen blev afgjort senere på året.

Men den 4. august 2011 var det slut med friheden for den dømte sexforbryder. Han blev fængslet for seksuelle krænkelser mod en mindreårig pige.

Herefter dukkede flere sager op, og manden er nu, blandt andet, tiltalt for voldtægt af en pige på 14 år og en pige på 16 år samt anden kønslig omgang end samleje mod en pige på 13 år.

Lagde vægt på den tid, der var gået

Advokaturchef i advokaturen for personfarlig kriminalitet hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Tanja Nissen, siger til DR Syd:

- Retten imødekom jo så ikke vores anmodning om varetægtsfængsling, og det gjorde retten ikke, fordi den lagde vægt på den tid, der var gået, siden forholdene blev begået  - herunder et voldtægtsforhold, som er sagens mest alvorlige forhold, der er blevet begået mere end to år før domfældelsen, fortæller

- Derfor fandt retten ikke, at hensynet til retshåndhævelsen i den her konkrete sag krævede, at manden var varetægtsfængslet under anken, siger Tanja Nissen.

Der forventes dom i den nuværende sag den 27. november.

Facebook
Twitter