V: Du skal ikke kunne kæmpe mod Islamisk Stat

Venstre vil gøre det ulovligt at kæmpe i Syrien og Irak uanset side.

Venstres retsordfører, Marcus Knuth, vil lovgive som i Australien, hvor det straffes med fængsel mellem fem og ti år at deltage i krigshandlinger i udlandet. (© Venstre)

Det er ikke ulovligt for danskere at deltage i krigen mod Islamisk Stat. Det er kun ulovligt, hvis det kan dokumenteres, at man tilslutter sig, eller kæmper sammen med en terrororganisation.

Venstre har tidligere i år foreslået, at det skal være ulovligt at kæmpe i Syrien og Irak - uanset hvilke side man kæmper på.

- Det mener vi stadig, siger Marcus Knuth, der er retsordfører for Venstre. Han foreslår, at man lovgiver som i Australien, hvor det straffes med fængsel mellem fem og ti år.

Esbjergensisk syrienskriger

En 30-årig etnisk dansker fra Esbjerg er ifølge flere af mandens venner rejst til Irak for at kæmpe mod Islamisk Stat i Syrien. Det er uvist, præcis hvem manden fra Esbjerg kæmper for. Men det er problematisk uanset hvad, lyder det fra Marcus Knuth.

- Nogle af de militser, som opererer i Syrien, som er imod Islamisk Stat, begår nogle forfærdelige overgreb, som er imod menneskerettighederne. Vi ved ikke, hvad det er for nogle militser, der er i Syrien, og derfor ved man ikke præcis, hvad man rejser ned til, siger venstrepolitikeren.

PET vurderede i marts, at 115 personer er rejst fra Danmark for at kæmpe i Syrien og Irak.

FacebookTwitter