V-politiker i Region Syddanmark: Kristne flygtninge frem for muslimske

Det skal være flygtningenes religion, der afgør, om de må komme ind i landet, foreslår V-politiker. Integrationsordfører afviser.

Udvalgsformand Bo Libergren (V) i Region Syddanmark siger, at han helst vil have kristne flygtninge til Danmark frem for muslimske. (Billede fra september måned, hvor flygtninge og migranter gik på den sønderjyske motor). (Foto: Andreas Foldberg- DR Syd)

- Vi skal gøre som australierne. Lukke landegrænserne og i stedet hente de flygtninge, vi vil have, i flygtningelejrene.

Det siger medlem af regionsrådet i Region Syddanmark Bo Libergren (V). Han er ikke i tvivl om, hvem han helst vil have til landet.

- Jeg synes jo, at det vil være bedre, hvis det var kvinder og børn, og meget gerne kristne. At vi prioriterede dem, der var reelt forfulgte, frem for den her massive indvandring af en gruppe, som vi notorisk ved, at vi har svært ved at integrere, siger Bo Libergren.

- Jeg tænker her på flertalsbefolkningen fra de mellemøstlige lande, altså mellemøstlige muslimer. Vi ved, at det er dem, der topper i kriminalitets-statistikkerne, og det er dem, der topper statistikkerne over dem, der ikke kan forsørge sig selv, siger Bo Libergren.

V-ordfører afviser forslaget

Bo Libergren afviser, at der vil være tale om diskrimination, hvis man vælger kristne flygtninge fremfor muslimske.

- Jeg synes, at vi har lettere ved at integrere kristne flygtninge. Og vi må bare konstatere, at vi har massive integrationsproblemer med de muslimer, der allerede er kommet til landet, forklarer han.

Men forslaget har ikke nogen opbakning fra Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth.

- Jeg synes ikke, at det er nogen god ide. Vi skal ikke gå ind og lave racediskrimination, siger Marcus Knuth, der dog godt kan se en pointe i at tage kvoteflygtninge.

- Fordelen ved at tage kvoteflygtninge frem for dem, der kommer vandrende op gennem Europa, er, at kvoteflygtningene bliver screenet for kriminalitet og ekstremisme, siger Marcus Knuth.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.