Vadehavet lokker med Hvid Sol

Fugletræk hitter på vaden, der trækker turister til som aldrig før.

Et tv-hold fra DR Videnskab er i denne uge på jagt efter den islandske ryle, der trækker i Vadehavsområdet i de her dage. (Foto: Martin Kunzendorf © dr)

Der er Hvid Sol over Vadehavsområdet for tiden, når rylen i disse dage flyver på træk. Det har sendt DR Videnskab til Mandø, hvor fuglelivet fra i morgen og ugen ud vil blive transmitteret fra morgen til aften.

Når DR Videnskab fra i morgen tænder op i webkameraet og transmitterer live fra Vadehavet, så er det som en del af et fænomen, der har bredt sig over hele verden.

Det fortæller Klaus Melbye, der er leder af Vadehavscentret i Vester Vedsted:

- Vi har gang i en global trend inden for naturoplevelser. Interessen for trækfugle og andre fugleoplevelser er den mest stigende form for turisme i verden, siger Klaus Melbye.

Vadehavscentret er i dag i gang med en 60 millioner kroners ombygning, der forventes færdig til oktober i år.

Sammen med Vadehavets indtræden på UNESCOs verdensarvsliste sætter det ifølge Klaus Melbye fokus på det unikke i fuglene:

- Fuglene binder verden sammen, og giver globalt udsyn. Det med at være fri og på vingerne giver en helt unik fornemmelse. Det er den mest ypperlige form for safari i Danmark, siger Klaus Melbye.

Det anslås, at 12 til 15 millioner fugle årligt trækker forbi Vadehavet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk