Vakkelvorn skorsten risikerer at blæse omkuld: Nu skal kran lægge den ned

Det er uvist, hvornår evakuerede borgere kan vende hjem.

Syd- og Sønderjyllands Politi har evakueret 15 beboere ved Nørrekobbel i Sønderborg, fordi et fjernvarmeværks skorsten er i fare for at styrte sammen.

Det skriver politiet på Twitter.

Skorstenen, der er 40 meter høj, hviler på et betonfundament, og en byggesagkyndig har kigget på situationen.

Her lyder vurderingen, at skorstenen skal lægges ned, oplyser politiet.

- Man har en forventning om, at det arbejde påbegyndes omkring midnat. Der kommer en stor kran, som simpelthen løfter skorstenen og lægger den ned, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen.

Han fortæller, at politiet som sådan ikke har noget at gøre med at få skorstenen lagt ned, der i sagens natur kommer til at foregå i mørke, og derfor ikke kan sige mere om opgaven.

Borgere må vente

Det var en borger, som havde observeret skorstenen i et par timer, der tog kontakt til varmeværket, fordi han synes skorstenen svajede i vinden. I videoen her er det varmeværkets direktør, Erik Wolff:

- Her under den voldsomme blæst i weekenden, er der en borger fra Sønderborg, som har observeret, at skorstenen den svejede noget mere end den plejede. Og han kunne også se, at der var vand omkring fundamentet, der skvulpede, siger Erik Wolf.

Den observante borger har i dag rettet henvendelse til myndighederne, da han mente, at situationen omkring skorstenen blev værre.

- Vi sendte et hold ud for at kigge, og vi må give borgeren ret i hans bekymring, fortsætter Erik Wolf.

Politiet regner med, at de evakuerede borgere kan vende tilbage til deres hjem, når skorstenen efter midnat er blevet lagt ned.

Ved skorstenen ligger også en Rema 1000, hvor et ukendt antal personer blev bedt om at forlade området.

I forbindelse med evakueringen har man etableret et evakueringscenter i Humlehøj Hallen, der ligger på Stråbjergvej 3.