Vanvidsbilist taget med 181 km i timen på landevej: 'Det er desværre ikke første gang'

Flere bilister kørte langt over det tilladte ved fartkontrol på landevej ved Esbjerg.

Politiets fotovogn kom på overarbejde, da flere bilister kørte langt over det tilladte på Tingvejen mellem Esbjerg og Grindsted. (Billedet er et arkivfoto). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

En bilist er blevet blitzet med 181 km i timen på Tingvejen mellem Esbjerg og Grindsted.

På strækningen, hvor bilisten blev snuppet, må man kun køre 80 kilometer i timen.

- Det er totalt uforsvarligt at køre med den hastighed. Men det er desværre ikke første gang, vi ser for høje hastigheder på den strækning, siger leder af færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi Knud Reinholdt.

Hastigheden i det konkrete tilfælde er altså mere end 100 procent over, hvad man må køre på strækningen, og det betyder, at bilisten mister kørekortet og får en kæmpe bøde.

- Når vi er oppe i disse hastighedsoverskridelser, så gør vi noget aktivt for at få fat i den pågældende bilist og inddrager førerretten. Der er tale om en ubetinget frakendelse af kørekortet i minimum seks måneder. Og bøden ligger på 8500 kroner, siger Knud Reinholdt.

Politiets dokumentation af bilisten, der kørte med hele 181 km i timen på landevejen. (Foto: Syd- og Sønderjyllands politi)

Flere gik i fartfælden

Desværre var bilisten ikke den eneste, der kørte alt for stærkt i går på strækningen.

Politiets fotovogn noterede andre bilister, der kørte henholdsvis 111 kilometer i timen, 116 kilometer i timen, 128 km i timen og 129 kilometer i timen på landevejen. Alle får et klip i kørekortet. Med til historien hører, at det både blæste og regnede kraftigt i løbet af dagen i går.

- For høj hastighed er medvirkende til cirka halvdelen af ulykkerne. Og når vejret så også er dårligt, skal man tilpasse farten, siger Knud Reinholdt.

Færdselslederen siger, at fart fortsat vil have høj prioritet hos politiet.

- Vores nationale strategi er jo at have fokus på hastighed. Nogle veje er så udpeget som fokusstrækninger, hvor vi oftere måler hastigheden for at få gennemsnitshastigheden bragt ned.

- Der er tale om et langt sejt træk for at dæmme op for de høje hastighedsoverskridelser, siger han.

Knud Reinholdt siger, at Tingvejen gennem de seneste år har været genstand for flere alvorlige ulykker.

- Hvis vi går fem år tilbage, så har der på strækningen været flere meget alvorlige ulykker og også dødsulykker på strækningen. Det er en strækning, hvor nogle bliver fristet til at køre alt for stærkt, forklarer han.

Facebook
Twitter