Vicerektor: Gammelt IT-udstyr og utætte skoler præger tyske elevers hverdag

Martin Schulz (SPD) vil give flere penge til uddannelsesområdet. Det er tiltrængt, lyder det fra vicerektor på Duborgskolen i Flensborg.

Vicerektor på Duburg Skolen i Flensborg mener, at der er økonomiske problemer på uddannelsesområdet i Tyskland. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Angela Merkels modkandidat Martin Schulz fra SPD vil gerne give flere penge til uddannelse.

I den tyske valgkamp har kanslerkandidaten lovet omkring 100 milliarder kroner til området.

Og fokus på uddannelse er nødvendig, mener John Læsøe, vicerektor på Duborg-skolen i Flensborg.

- Der er økonomiske problemer på uddannelsesområdet på alle uddannelsesniveauer. På IT-fronten er vi en generation bagud i forhold til, hvad man kender i Danmark. Der burde virkelig ske noget, siger han.

På tyske gymnasier diskuterer de for eksempel ikke brugen af internettet til eksamen, som man gør i Danmark.

Syd for grænsen taler man stadigvæk om at få internet på skolen. Tablets og bærbare er ikke hverdagskost i en tysk skoledag.

John Læsøe fortæller også, at skolerne mange steder er i dårlig stand.

- Vi trænger til tidssvarende bygninger, hvor det ikke regner ind, og hvor eleverne ikke venter, til de kommer hjem, med at gå på WC.

Martin Schultz' fokus på uddannelse bliver taget godt imod blandt tre tyske gymnasieelever, DR Syd har talt med.

De er særligt optagede af den økonomiske støtte til studerende. Katharina Fuchs fortæller for eksempel, at hun ikke får støtte fra staten, fordi hendes forældre tjener for meget.

Hjalte de Buhr, Katharina Christine Fuchs og Jannek Johnny Lund fra 3.g. på Duborg Skolen i Flensborg mener, at undervisningsområdet i Tyskland trænger til flere ressourcer. (Foto: Maria Thuesen © dr)

- Det betyder, at jeg er afhængig af, at de kan støtte mig økonomisk, samtidig med at jeg selv må arbejde ved siden af. Begge dele er nødvendige, hvis det skal lykkedes, siger hun.

Og når man er afhængig af sine forældre, så kan det være svært at få en videregående uddannelse, medgiver vicerektor John Læsøe.

- Der er meget stor social skævhed på området. Der er flere akademikerbørn, der får en uddannelsen, end arbejderbørn, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.