Vinterdæk: Voldsomme prisstigninger for 100.000 bilister

For mange bilister bliver det en dyr fornøjelse at investere i vinterdæk i år på grund af dæktryksventiler.

Indehaver af Als Dækservice Per Aeppel vurderer, at flere kører videre på sommerdæk på grund af dyrere priser.

Over 100.000 bilister kan få sig en gevaldig overraskelse, når de skal købe vinterdæk til deres bil.

Biler, der er indregistreret efter 1. november 2014, skal nemlig have dæktryks-målere installeret. Det betyder, at et sæt vinterdæk kan komme til at koste 8.000 kr., hvilket er tæt på en fordobling af normalprisen.

Priserne stiger, fordi mange biler skal have ventilerne til dæktryksmåleren monteret direkte på fælget, og det koster altså.

For mange bilejere kommer det som en overraskelse, siger Jan Sturm fra hjemmesiden autobutler.dk, der indhenter tilbud fra autoværksteder:

- Vi kan se, at der er mange, der vælger at sige nej tak, fordi de simpelthen ikke har 8.000 kr. i budgettet til at købe vinterdæk for, siger han.

Kører videre på sommerdæk

På autoværkstederne oplever man også, at mange bilejere synes, at 6.000-8.000 kr., er for meget for vinterdæk. En del fortsætter sandsynligvis på sommerdæk, vurderer Per Aeppel, der ejer Als Dækservice i Sønderborg:

- Jeg er bange for, at 10-30 procent vælger at køre videre på sommerdæk. Jeg hører simpelthen ikke fra dem igen, når de har fået tilbuddet, og de synes, det er meget dyrt, siger Per Aeppel.

Det er EU-lovgivning, der er årsag til kravet om dæktryksmålere. Det kan udløse en bøde på 1.000 kr., hvis man kører på dæk uden måleren.