Virksomheder siger nej tak til shorts og mavebluser i sommervarmen

En undersøgelse viser, at der er en form for dresscode hos 41 procent af de adspurgte virksomheder.

16 procent har en decideret dresscode, mens 25 procent svarer, at der på deres arbejdsplads er uskrevne regler for, hvordan man klæder sig. Collage: DR Syd. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Berlingske)

Selvom det er varmt udenfor, så må mange ansatte droppe shorts og tage lange bukser på i stedet.

To ud af fem virksomheder har skrevne eller uskrevne regler for, hvordan deres medarbejdere må gå klædt om sommeren. Det viser en rundspørge, som Ledernes Hovedorganisation har lavet blandt 2.120 ledere.

Det er især shorts og bluser, der viser maveskind, der får det røde kort af virksomhederne.

Én af virksomhederne, der har regler for, hvordan medarbejderne må gå klædt, er Sydbank i Aabenraa.

- Vi vil sende et ordentligt signal til vores kunder. De skal vide, at de kommer ind i et miljø, der er professionelt. Det mener jeg ikke, vi gør på samme måde, hvis medarbejderne har shorts på, siger bankens privatdirektør, Ole Jensen.

Det kan påvirke troværdigheden, hvis en medarbejders påklædning stikker uden for de gældende regler for påklædning i for eksempel en bank.

Det forklarer Flemming Andersen, der er ledelsesrådgiver hos Ledernes Hovedorganisation.

- I nogle virksomheder kan det sende et afslappet signal, men det kan også virke uprofessionelt og komme på tværs af ens brand, siger han.

Hos fagforbundet HK mener man, det er helt okay at bede sine medarbejdere om at droppe sommertøjet, når de er på arbejde.

- Vi kan godt forstå, at der er regler. Tøjet skal passe til den virksomhed, man er ansat i, siger Kim Jensen, der er faglig chef i HK Handel.

HK ser dog ofte eksempler, hvor fagforbundet vurderer, at virksomhederne stiller urimelige krav til påklædning.

- Vi ser sager, hvor tøjbutikker vil have ekspedienter til at gå i tøj fra butikken, som skal skifte med kollektionerne, samtidig med at de selv skal betale for det, siger han.

Regler for påklædning

  • 41 procent af de i alt 2.120 adspurgte ledere svarer i undersøgelsen, at deres virksomhed siger nej tak til korte shorts og mavebluser.

  • 16 procent har en decideret dresscode, mens 25 procent svarer, at der på deres arbejdsplads er uskrevne regler for, hvordan man klæder sig.

  • 59 procent har ingen dresscode. Kilde: Ledernes Hovedorganisation.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk