Voksende modstand mod lukning af psykiatriafsnit

I Esbjerg tager kritikken til mod forslaget om at lukke en hospitalsafdeling.

Borgere i Esbjerg og omegn har tidligere været på gaden for at protestere mod de mulige besparelser. (Foto: Siv Steffensen © dr)

Mens Tønder løber stafetløb for at bevare sit sygehus, vokser protesterne i Esbjerg mod en lukning af Børne- og Ungdomspsykiatri Esbjerg på Spangsbjerg Hospital i Esbjerg.

De psykiatriske senge- og dagpladser for børn og unge i Esbjerg er i fare for at blive fjernet, som en del af regionens spareplan.

Det har flere tusinde mennesker protesteret mod med fakler og underskrifter, siger talsmand Ronnie Sydbøge.

- Indtil videre har vi cirka 5.000, og generelt er der stor opbakning til, at unge mennesker med et psykisk sårbart sind selvfølgelig skal have et tilbud i deres nærmiljø, fortæller han.

For langt væk

En lukning af de syv senge- og fire dagpladser på Børne- og Ungdomspsykiatri Esbjerg vil ifølge regionens spareplan give 16 millioner kroner, der i stedet skal flyttes til afdelingerne i Odense eller Aabenraa. Det er alt for langt væk, mener de i Sydvestjylland

-Det er altafgørende for behandlingen, at man er i sit nærmiljø, fordi det er vigtigt, at man bygger bro mellem at være indlagt og det at blive udskrevet. Hvis der er halvanden times kørsel, så bliver det enormt svært at opretteholde sit netværk og kontakten til sit nærmiljø, siger Ronnie Sydbøge.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på syd@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.