Zoo vil uddanne flere udviklingshæmmede dyrepassere

Glad Zoo i Lintrup er klar med to ekstra elevpladser for unge med særlige behov, som lærer mere end blot at passe dyr.

I to år har dyrepassereleven, Frederik Ivan Hansen, passet dyr hos Glad Zoo i Lintrup. Haven har netop oprettet to ekstra elevpladser for unge med særlige behov. (Foto: TV Glad © TV Glad)

Glad Zoo i Lintrup er nu klar med yderligere to elevpladser til unge med særlige behov, som gerne vil være dyrepassere.Siden 2011 har den zoologiske have i Lintrup, som ligger mellem Esbjerg og Kolding, haft elevpladser til udviklingshæmmede, og nu kan endnu flere nyde godt af uddannelsen, som lærer eleverne mere end blot at passe dyr.

- Det handler ikke bare om at blive dyrepasser. Vi udvikler dem også socialt og gør dem i stand til at passe et arbejde, siger direktør i Glad Zoo, Kristian Jessen Hansen.Dyrepasser-elev: Det er som meditationEn af eleverne er den 20-årige Frederik Ivan Hansen, som i nu to år har passet dyrene i tropeland i Glad Zoo. Elevpladsen og arbejdet med dyrene har haft stor betydning for hans hverdag.- Jeg har ændret mig ekstremt hurtigt. Hos dyrene slapper jeg af, det er som meditation for mig, siger Frederik Ivan Hansen.

Eleverne bliver undervist af erfarne dyrepassere og har under uddannelsen ansvaret for at passe to til tre dyr i parken. Forløbet har tidligere bragt flere af de tidligere elever videre til at starte på den ordinære dyrepasseruddannelse i Kolding.Glad Fonden overtog zoo i aprilGlad Fonden overtog den økonomisk trængte Lintrup Safari Zoo Park i april måned, og planerne er at udvikle den zoologiske have som uddannelsessted.Der er både en gartnerlinje, en håndværkerlinje og en hestepasserlinje på vej, som hver skal have seks elever.

Glad Fonden står også bag TV Glad, der er en tv-station for og med udviklingshæmmede, samt en række andre virksomheder, hvor en stor del af de ansatte har handicap.

Facebook
Twitter