100 danske efterskoleelever strandet i snemasser i Østrig

En dansk efterskole er midlertidigt strandet på hotel i Østrigs snemasser.

Lavinefare i Østrig har lukket flere veje. Folkene på billedet er ikke fra den danske efterskole.

Det er et par timer siden, at de knap 100 elever og deres lærere fra idrætsefterskolen BGI Akadamiet i Hornsyld skulle have været hjemme fra deres skiferie i Østrig, men i stedet er skistøvlerne blevet fundet frem igen.

De 100 elever og deres lærere er nemlig bundet til deres hotel ved skisportsstedet Hochfügen i det store skisportsområde Zillertal efter massivt snevejr i området.

Vejen væk fra skisportsstedet er lukket på grund af lavinefare, men pisterne er åbne, og derfor har både elever og lærere da også taget situationen med ophøjet ro, fortæller koordinator på snelinjen på BGI Akademiet Mogens Birkelund på en telefon fra det snedækkede hotel.

- Eleverne modtog nyheden med stor jubel, for så kunne de regne ud, at de gik glip af nogle boglige timer derhjemme, og vi var da også ude og stå på ski hele dagen i går, siger Mogens Birkelund.

- Det er meget udramatisk. Der er en vej nede i dalen, der er lukket, og vi har bare brugt tiden på at nyde den gode puddersne på pisterne hernede, siger han.

Mogens Birkelund fortæller, at alle eleverne er ved godt mod, og at der er udsigt til en snarlig retur til Danmark.

- Vi arbejder på flere forskellige løsninger, og vi regner med at være hjemme i løbet af i morgen på et tidspunkt, siger Mogens Birkelund.

Knap en meter sne i weekenden

Efterskolen tog afsted på skiferie den 1. januar. I løbet af weekenden er der faldet knap en meter sne i området, og det har givet lavinefare.

- Jeg kunne godt blive hernede en uges tid mere, men jeg ved ikke, hvad min familie vil synes om det, siger Mogens Birkelund.

DR har talt med henholdsvis en far og en mor til to elever, der er med på turen, og de fortæller også, at deres børn har det godt, samt at de som forældre føler sig meget velinformerede om situationen.

I Østrig har myndighederne skruet advarselstrin mod lavinefare op til fire, som er det næsthøjeste niveau.

Det er særligt i de bjergrige regioner Tyrol og Vorarlberg, hvor der enkelte steder er faldet op til 80 centimeter sne i weekenden, at lavinefaren er størst.

- For vintersportsudøvere er det i øjeblikket og de kommende dage meget farligt at bevæge sig væk fra de sikrede og afmærkede pister, lyder advarslen fra regeringen i Salzburg ifølge tyske Welt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter