12 år efter katastrofe i Seest: Nyt boligområde skal hedde Fyrværkeriparken

Navnet 'Fyrværkeriparken' vækker stadig dårlige minder 12 år efter katastrofen.

  • Seest 3. november 2004. Præcis der hvor fyrværkeriet på billedet eksploderer, skal der opføres nye boliger. Flere mener, at navnet på området, Fyrværkeriparken, er upassende. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)
  • Seest november 2004. To dage efter katastrofen var det muligt at tage luftfoto af katastrofeområdet ved den eksploderede fyrværkerifabrik. Her ses flere af brandvæsnets efterladte brandbiler, der er gået til. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)
  • Seest november 2004. Brandfolk i gang med efterslukning. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)
  • Seest november 2004. Brandfolk i gang med efterslukning. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)
  • Seest november 2004. Udbrændt motorcykel på Sandbjergvej i Seest. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)
1 / 5

I disse dage er det 12 år siden N. P. Johnsens Fyrværkerifabrik i Kolding-bydelen Seest sprang i luften. Ulykken lagde et villakvarter øde, og en brandmand omkom, mens han og kollegerne forsøgte at slukke den voldsomme brand.

På den selvsamme grund, hvor fabrikken lå, er Lejerbo netop gået i gang med at opføre et nyt byggeri, der har fået navnet Fyrværkeriparken.

Navnet er faldet flere for brystet, og det forstår Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) godt.

- Navnet vækker minder og følelser, og jeg er ret optaget af, hvad de meget berørte naboer tænker om navnet. Det her er for tæt på, og vækker for mange minder, som de ikke ønsker at få vakt til live, siger han.

Tidligere på ugen blev der taget første spadestik til de 35 boliger, der er de første i en helt ny bydel, der skal opføres i området, hvor fyrværkerifabrikken lå.

Formanden for Lejerbo Kolding Bent Jacobsen, har lyttet til kritikken, og derfor vil bestyrelsen genvurdere navnet, skriver JydskeVestkysten i dag.

Problemet er dog, at navnet allerede er registreret i de statslige it-systemer, og derfor ikke kan ændres.

- Men vi kan lade være med at bruge det, og jeg vil selvfølgelig tage det her op i bestyrelsen for at få drøftet, hvad vi gør, siger Bent Jacobsen til avisen.