30-40 henvendelser fra ulve-bekymrede koldingensere

Mellem 30 og 40 borgere har henvendt sig til Kolding Kommune med mistanker, siden der i marts blev konstateret en ulv i Marielundskoven.

Tre rådyr fik i foråret hovedet bidt af i en skov i midten af Kolding. 30-40 koldingensere har siden henvendt sig med mistanker om ulv. (Foto: © Kolding Kommune)

Ulven kommer. Det er der i hvert fald mange, der mener.

Siden marts har mellem 30 og 40 bekymrede borgere henvendt sig til Kolding Kommune med mistanker om ulveangreb. I marts blev det nemlig slået fast, at en ulv havde nedlagt tre rådyr i Marielundskoven, der strækker sig ind i Kolding by.

Michael Bugge ringede også til kommunen, da han fandt et dødt dådyr midt i et villakvarter i Kolding.

Lå lige bag hækken

- Lige udenfor huset, på den anden side af hækken, lå der resterne af et dådyr. Hovedet, noget af pelsen og det ene forben var tilbage. Resten var spist op, fortæller Michael Bugge.

Men om det er en ulv, finder Michael Bugge nok aldrig ud af. Kommunen tager nemlig ikke dna-prøver på alle henvendelser. Det fortæller biolog i Kolding Kommune, Mette List:

- Hvis vi gentagne gange får henvendelser, der er meget tæt på beboelse, så vil vi da helt sikkert overveje, om vi skal ud, og tage nogle DNA-prøver, siger hun.

Ikke nødvendigvis ulv

Men fordi man ser et dødt rådyr, er det ikke nødvendigvis en ulv, der er synderen.

- En del af de døde rådyr man ser, der skal man gå ud fra, at det er hund, der har været på spil og ikke ulv, siger Mette List, der vurderer, at der er to han-ulve i Kolding-området.