Ældre skal en tur på værtshus for at mindes fortiden

En øl og en sjus kalder minder frem hos for eksempel demente. Så nu tager de på værtshus.

Ældre fra tre plejecentre i Vejle mødes på værtshuset Lumskebugten i Vejle. (Foto: Niels Bentsen © (c) DR)

Fornemmelsen af klirrende flasken, masser af snak og tommetyk cigaretrøg kan vække minder fra svundne tider. Så i dag har tre plejehjem holdt træf på værtshuset Lumskebugten i Vejle.

De modne mennesker mødtes i formiddag over en øl eller en kop kaffe for at finde ud af, om de kender hinanden fra gamle dage, og måske få nogle helt nye venner.

I hvert fald håber social- og sundhedsassistent Hanne Knudsen fra aktivitets- og aflastningscenteret Lindehaven, at stedet kan vække minder hos de ældre demente borgere.

- Vi ved, at mange af dem har arbejder ovre på Tulip i sin tid, og så er de kommet over på Lumskebugten om fredagen for at få en øl sammen inden de skulle hjem, siger hun.

Lumskebugten har inviteret de ældre

Det er ejeren af Lumskebugten, Johnny Beck, der har taget initiativ til, at de tre institutioner blev samlet på værtshuset i dag. Han tror, at det kan genoplive noget af fordums hygge.

- For mange har det været et socialt værested, som jeg nogle gange kalder det. Det var deres andet hjem, siger han.

Det var Lindehavens brugere, der mødtes med beboere fra Solgaven og Plejecentret Højagercentret i Jelling i dag. De tre institutioner har tidligere besøgt værtshuset uafhængigt af hinanden.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.