Antallet af rotter sprænger alle rammer i sommervarmen: De formerer sig mere end nogensinde før

Rotterne har kronede dage i sommervarmen, og det giver travlhed hos skadedyrsbekæmper og kommune.

Rotterne har gode ynglebetingelser i varmen. (Foto: Jørgen Kirk © jørgen kirk)

Det er ikke kun strandgæsterne, der har nydt godt af den ekstremt tørre og solrige danske sommer.

Et af landets lodne dyr i form af rotten har nemlig særdeles gode arbejdsbetingelser i det varme vejr.

- Rotterne formerer sig bedre end nogensinde før. De trives rigtig godt, når det er tørt. Jeg har været i branchen siden 1990, og jeg kan ikke mindes, at rotterne nogensinde har været så aktive på denne tid af året, som de er nu. Det sprænger alle rammer, siger Kim Laursen, der er administrerende direktør i skadedyrsfirmaet Kiratin.

Ifølge ham er flere rotter også krøbet op til overfladen i dagtimerne.

- Normalt er det et natdyr, men med de tre måneders tørke, vi har haft, ser vi rotten i bybilledet, fordi den skal ud og finde vand. For tre-fire dage siden så jeg en rottefamilie passere vejen ved højlys dag. Det er ganske usædvanligt, siger Kim Laursen.

Rotterne har kronede dage

Hos Rentokil Skadedyrskontrol er teknisk chef Claus Schultz enig i, at rotterne har rigtig gode betingelser i øjeblikket.

- Rotterne har kronede dage udenfor. De nyder sommervarmen. Det kommer vi til at mærke, når den første kulde kommer. Så får vi garanteret travlt med rotterne. Vi forventer, at rottesæsonen bliver stor i år, siger han.

Det er ikke kun de private skadedyrsbekæmpere, der har travlt med rottebekæmpelsen.

Også i Kolding Kommune har flere borgere bemærket, at skadedyrene har vist sig.

- Der er flere anmeldelser, end der plejer at være på den her tid om året. Vi havde i snit ni anmeldelser om dagen i starten af juli, og vi plejer at ligge på omkring fire anmeldelser. Vores rottebekæmpere har travlt, siger Karen Bjørnskov Petersen, der er miljøsagsbehandler i Kolding Kommune.

Hvis rotterne skal forsvinde, har vi brug for et vejrskifte, som bestemt ikke ligger i kortene lige i øjeblikket, fortæller Kim Laursen fra Kiratin.

- Vi trænger til noget hård frost og noget rusk i vejret, siger han.

Facebook
Twitter