Askepot i Grindsted: Brandbiltyv tabte sin ene sko

Stor brandbil blev i nat stjålet fra Falck i Grindsted og kørt ind i en mur

Turen i den stjålne brandbil sluttede ved læsserampen ved Fakta i Grindsted. (Foto: René Lind Gammelmark © René Lind Gammelmark)

Sydøstjyllands Politi fik kl. 6.20 i morges en noget usædvanlig anmeldelse. Anmelderen var Falck i Grindsted, der havde fået stjålet en stor brandbil.

Brandbilen blev dog hurtigt fundet igen. For kort efter at politi havde modtaget anmeldelsen af tyveriet, ringede en borger for at anmelde, at en brandbil var kørt ind i en mur ved Fakta.

Både Falck og Fakta er beliggende på Vestergade, så brandbilen kom ikke ret langt væk, før den kolliderede med en læsserampe ved Fakta og Kvickly.

Rigtig træls tyveri

Beredskabsdirektøren i TrekantBrand, Jarl Vagn Hansen, er naturligvis træt af tyveriet.

- Det er yderst uheldigt. Der har været en periode, hvor vi har været uden brandbil i Grindsted, og lige nu er Falck ved at skaffe en reserve-brandbil, så vi kan få beredskabet op igen, siger han.

I forbindelse med indbruddet er der også begået hærværk på stationen, men hverken det eller tyveriet blev opdaget, før personalet mødte på arbejde.

- Nogle af medarbejderne opdagede her til morgen, at brandbilen var væk. Vi har forskellige overvågningssystemer, men jeg vil helst ikke kommentere på, hvor meget eller hvor lidt vi overvåger vores biler, men vi har overvågning på bilerne, så vi kan se, hvor de er henne, siger Jarl Vagn Hansen.

Om brandbilen kun er kørt de få hundrede meter til Fakta, ved han endnu ikke - i princippet kan den sagtens have været ude på en længere tur i nat.

- Jeg har ikke nærmere kendskab til, om den har kørt rundt i Grindsted. Vi kan kun konstatere, hvor turen er endt. På billederne, som jeg har modtaget, kan jeg se, at den har fået betydelig skade, siger Jarl Vagn Hansen.

Utilgiveligt at stjæle brandbil

Jarl Vagn Hansen har aldrig været ude for noget lignende.

- Det er en noget utilgivelig handling. Der er kun én brandbil i hver by, så det er meget ubetænksomt af vedkommende, siger han.

Politiet har sikret forskellige spor, og i nat blev en mand anholdt i forbindelse med noget hærværk i Grindsted. Det skal nu undersøges, om han kan sættes i forbindelse med tyveriet af brandbilen.

Politiets bedste spor er i øvrigt som hentet ud af eventyret om Askepot. Den anholdte mand havde kun en sko på, og på Falck-stationen fandt man en tilsvarende sko, som det nu skal undersøges, om manden passer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk