Bedre hjælp til udsatte børn og unge

Kolding Kommune har fået penge, så man kan drive et projekt, der skal hjælpe udsatte børn og unge bedre på vej i livet.

Der skal tages bedre hånd om udsatte børn og unge, så de får en bedre start på voksenlivet. (Arkivfoto) (© Colourbox)

Anbragte børn tumler ofte med problemer og kan føle sig alene, men i Kolding er der nu hjælp på vej.

Kommunen har nemlig fået 4,5 millioner kroner fra en statslig pulje, og selvom der kun er tale om et treårigt projekt, så er det meningen, at indsatsen skal være permanent.

Der er mulighed for at hjælpe omkring 30 anbragte og tidligere anbragte børn og unge ad gangen, og det glæder formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Lis Ravn Ebbesen (SF).

Bedre start på voksenlivet

- Jeg tror på, at det kan hjælpe de her børn og unge til at finde sig selv og få en bedre start på voksenlivet, siger hun.

Udvalgsformanden håber, at de børn og unge, som kommer med i Projekt Space, får en masse ud af aktiviteterne, som blandt andet tæller fællesspisning, samvær med andre anbragte, og for de ældste er der et tilbud om at få en mentor.

- Det er vigtigt med et tilbud, hvor de kan dele deres oplevelser med andre i samme situation. De kan for eksempel føle, at de har svigtet i forhold til søskende eller forældre. Den slags tanker er vigtige at kunne dele med andre, siger Lis Ravn Ebbesen.

Skal finde ligestillede

- De skal føle, at de er i et rum, hvor andre kan sige, 'at sådan har jeg også haft det, og jeg kan godt forstå, at du føler sådan', forklarer hun.

I modsætning til andre projekter, der ikke har kunnet klare sig økonomisk efter forsøgsperioden, så forventer Lis Ravn Ebbesen, at Projekt Space er kommet for at blive. For hvis hjælpen er god, kan de unge bedre klare sig selv, når de bliver voksne. Og det betyder, at kommunen kommer til at spare penge på den lange bane.

Formanden for landsforeningen for nuværende og tidligere anbragte - TABUKA, Bente Nielsen, er positivt stemt overfor det nye tilbud i Kolding. For de anbragte børn har udfordringer, mens de vokser op:

- De anbragte børn har brug for hjælp til at komme godt ind i voksen-tilværelsen. De er anbragt på grund af omsorgssvigt, og lever et meget anderledes liv hos plejefamilier og på døgninstitutioner, siger hun.

Gode erfaringer i København

Bente Nielsen arbejder selv i et lignende tilbud i Københavns Kommune, og her er der gode erfaringer at støtte sig op ad.

- Det gør en kæmpeforskel, at de oplever, at der er nogle voksne, som kommer til at kende dem, og hvor de oplever, at man er der, når de står i problemer, forklarer Bente Nielsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk