Bestanden af natteravne er for nedadgående

Mange steder i landet er det svært at finde nye frivillige, der skal skabe tryghed blandt de unge i gaderne

Færre har lyst til at være frivillig i Natteravnene og hjælpe og støtte de unge til fest.

De lyser op i nattelivet i deres gule jakker med lommerne fulde af kondomer og bolsjer, men den tryghedskabende organisation Natteravnene har mange steder i landet svært ved at finde frivillige.

Chef for landets frivillige natteravne Kim Hassø anslår, at cirka en tredjedel af landets 150 lokalafdelinger har problemer med at finde frivillige nok.

- I en organisation som vores, hvor en frivillig holder i mellem to og fire år, er vi selvfølgelig afhængige af, at der kommer friske kræfter til, siger Kim Hassø.

Når det kniber, kan det blandt andet skyldes, at folk i dag er nøjsomme med, hvad man bruger fritiden til.

Han påpeger også, at mange samtidig er mere til den passive støtte, hvor man donerer penge fra mobilen og liker på facebook.

- At være natteravn betyder jo, at man yder en aktiv indsats og skal ud af huset og af sted, siger Kim Hassø.

Kolding er en af de byer, hvor det er svært at finde frivillige. Her er man nede på 20 af slagen, men ideelt set burde de være mindst 50, fortæller afdelingens formand, Lars Vendelbo Hansen.

- Hvis ikke der kommer nye til, så slutter festen. Mange er stoppet, fordi de har været med i mange år, og de er slidt op, siger Lars Vendelbo Hansen.

Ifølge landschef Kim Hassø er en del af forklaringen på det vigende antal frivillige natteravne, at mange er bange for vold i nattelivet, som ofte bliver beskrevet i medierne.

- Men det er bare ikke det, vi møder. Jeg har de sidste ti måneder ikke fået en eneste tilbagemelding om voldelige episoder, siger han.

På landsplan er der i alt cirka 4.000 frivillige natteravne.

Facebook
Twitter