Birgit svævede mellem liv og død i fire dage: Kommune hjalp hende i arbejde igen

Kolding Kommune vil være bedre til at hjælpe handicappede tilbage i job, som de gjorde det med Birgit Høffner.

Birgit lever med fysiske handicap efter et uheld for tre år siden. Nu vil Kolding Kommune hjælpe flere som Birgit tilbage på arbejdsmarkedet.

For tre år siden kørte 30-årige Birgit Høffner fra Christiansfeld galt i sin bil. Et solouheld, der nær slog hende ihjel.

- Jeg brækkede højre ben, fik en kraftig forstuvning af venstre ben, brækkede alle ribben i højre side, fik en rift på leveren og punkterede mine lunger, siger Birgit Høffner.

To måneder var hun indlagt, og de første fire dage var hun i livsfare.

Ulykken var så alvorlig, at hun i dag må kæmpe med daglige smerter og et ben, der er blevet stift fra knæet og ned.

Inden da var hun ved at uddanne sig til pædagogisk assistent i Haderslev, men efter uheldet mente Haderslev Kommune ikke, at hun kunne holde til uddannelsen.

- Det var som at få en bold lige i hovedet. Det var tungt, for jeg elskede at arbejde med børn, siger hun.

Fik hjælp i Kolding

I stedet prøvede Birgit Høffner lykken i Kolding Kommune, hvor hun fandt hjælp.

- Jeg fandt ud af, at når jeg kørte bil, havde jeg ingen smerter, så jeg fandt ud af, at jeg skulle være buschauffør. Kommunen har betalt for mit buskørekort og for et kursus, hvor man lærer at befordre ældre og handicappede, og så har de betalt for et taxakørekort, så jeg kan faktisk rigtig mange ting nu, siger Birgit Høffner, der er meget taknemmelig for kommunens hjælp.

- Jeg synes, det er fedt. Jeg havde aldrig troet, at jeg var kommet hertil, siger hun.

Mere hjælp skal være på vej

Men der er for få personer med handicap i Kolding Kommune, der bliver hjulpet videre. Derfor vil kommunen nu gå mere aktivt til værks for at få flere succeshistorier som Birgit Høffners.

Det har byrådet i Kolding besluttet.

- Handicaporganisationerne har gjort os klart, at det her er et problem, som vi skal have fundet en løsning på. Det går vi i gang med, og jeg tror, at vi kan nå rigtig langt, siger formanden for arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune Poul Erik Jensen (S).

Det er endnu ikke besluttet, hvor mange penge, der skal sættes af til projektet.

- At man har et handicap betyder absolut ikke, at man er handicappet på arbejdsmarkedet. Man kan fungere fuldt ud ligeså godt som dem, der ellers er på arbejdsmarkedet, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk