Bøderegn over ulovligt parkerede lastbiler

Politiet har været flittige med bødeblokken på ramperne ved motorvejene.

320 chauffører, der ulovligt har parkeret på rampen op til en rasteplads, har fået en bøde af politiet. (Foto: claus fisker © Scanpix)

På et halvt år er der blevet udskrevet 320 bøder til lastbilschauffører, der parkerer ulovligt i nødsporet ind til rastepladserne langs motorvejene.

Bøderne er udskrevet af politiets Tungtvognscenter Syd, der dækker de tre politikredse i det sydlige Jylland og på Fyn.

Efter politisk ønske har der nemlig været ekstra fokus på ulovlige parkeringer, både på selve rastepladserne, som Vejdirektoratet kontrollerer, og på ramperne op til rastepladserne, som er politiets opgave.

Indsatsen har tilsyneladende båret en smule frugt.

Lidt mindre tryk på nu

- Der var mere tryk på i starten, end der er nu. Vi kan ikke sige, at der er en signifikant nedgang af lastbiler, der holder på ramperne, men en let nedgang vil jeg betegne det som, siger fungerende vicepolitiinspektør Jesper Engelund fra Sydøstjyllands Politi.

Det er typisk udenlandske chauffører, der laver de ulovlige parkeringer omkring rastepladserne. De hårdest ramte rastepladser er beliggende ved E45, er politiets erfaring.

Bøden for at parkere ulovligt var indtil årsskiftet på 1000 kroner, men nu er den blevet tredoblet.

- Det klumper sig sammen omkring E45, siger Jesper Engelund og fremhæver rastepladsen ved Skærup.

Også problemer på mindre pladser

Noget overraskende er der også nogle mindre rastepladser, der ikke har tankstation og butik, der tiltrækker lastbilerne.

- Vi har rastepladser i den nordlige del af Sydøstjyllands Politikreds - Merring og Nørremark - hvor vi oplever en stor tendens til at holde på rampen.

Det er ikke kun politiet, der er på udkig efter de parkerede lastbiler. Også på selve rastepladserne er det et problem, hvis chauffører slår lejr og holder weekend. Her det Vejdirektoratet, der uddeler afgifter til langtidsparkerede lastbiler, og det bliver gjort i stor stil ved hjælp af et parkeringsfirma.

Alene i november 2018 fik 85 chauffører en afgift for at have parkeret i mere end de 25 timer, som er tidsgrænsen.

Facebook
Twitter