Børn taler sammen om hverdagen i en skilsmissefamilie

Hannah og Lauritz taler om de problemer, der kan være i en skilsmissefamilie.

Hannah og Lauritz fra Aalykkeskolen i Kolding mødes med andre børn i en gruppe for skilsmissebørn. Det er rigtig godt, at tale sammen, mener de. (Foto: Niels Bentsen © DR Trekanten)

Hvor skal jeg fejre fødselsdag, og hvordan har mor det, når jeg besøger far?

Det er nogle af tanker, som kører rundt hovedet hos mange skilsmissebørn.

Men nu kan børnene i Kolding, Egedal og Randers kommuner tale med hinanden om hverdagen i en skilsmissefamilie.

- Hvis ens forældre nu har haft et skænderi, så kan man give gode råd.

Lauritz Doctor Krintel, skolelev på Aalykkeskolen

På Aalykkeskolen i Kolding mødes Lauritz Doctor Krintel fra 5.A. med andre børn i samme situation. Han havde det egentlig ok, før han begyndte at mødes med de andre børn hver anden uge.

- Men det er meget dejligt, at man kan komme ind og få snakket. Og man kan hjælpe hinanden, hvis ens forældre nu har haft et skænderi, så kan man give gode råd, siger Lauritz Doctor Krintel.

Børnene vender skænderier

Bag "Delebørn - hele børn" står Center for Familieudvikling, hvor projektleder Rikke Hermansen fremhæver arbejdet på Aalykkeskolen.

- Skolen har skabt en rigtig god kultur om, at det er helt ok at gå i gruppe, siger Rikke Hermansen.

Hannah Emilie Yde Hagelsø mener, at skilsmissebørn har større chance for at opleve konflikter og skænderier i familien, og så er børnegrupperne rigtig gode.

- Hvis man har muligheden for at tage i børnegruppe, så vil jeg helt klart gøre det, for det er helt fantastisk, og det hjælper rigtig meget, siger Hannah Emilie Yde Hagelsø.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.