Børnehave hyrer sikkerhedsvagt

Personalet i en børnehave i Kolding blev i sidste uge overfuset af en far. Nu har institutionen hyret en sikkerhedsvagt, og barnet blev flyttet fra børnehaven.

Pædagogerne i en børnehave i Kolding har i denne uge haft en sikkerhedsvagt som midlertidig kollega. Det skete efter, at en far i sidste uge overfusede personalet. (© DR)

I Børnehaven Mariekjær i Kolding har børnene fået en ny legekammerat. Han er voksen, og så er han sikkerhedsvagt.

Kommunen har hyret vagten, efter en far i fredags overfusede personalet, skriver Jydske Vestkysten.

Kommunen vil ikke fortælle præcis, hvad der skete. Men det var grov skæld ud, der var tale om - så grov, at der måtte hyres en vagt.

Det var nødvendigt at gøre, for at bakke op om vores personale.

Claus Friis Lange, Børne og Uddannelses direktør, Kolding Kommune

- Det var nødvendigt at gøre for at bakke op om vores personale, og være sikre på, at de var trygge på deres arbejdsplads, fortæller Børne- og Uddannelsesdirektør Claus Friis Lange.

Vagter er et særsyn

Det er meget sjældent, at det er nødvendigt for en kommune at hyre en professionel for at holde god ro og orden, siger direktøren.

- Jeg har prøvet det en gang før, men det ligger år tilbage, så det er meget usædvanligt. Det er det også i Kolding, så derfor har vi også overvejet nøje, om det var den rigtige måde, at gøre det på. Og der var det vores vurdering, at det var det, der skulle til, siger Claus Friis Lange.

Barnet, hvis far overfusede personalet, blev flyttet til en anden børnehave først på ugen, men vagten er altså blevet ugen ud.

Flere konfrontationer

Hos pædagogernes fagforening BUPL i Sydjylland, vil man ikke kommentere den konkrete sag, men formanden, Elisa Bergmann, fortæller, at antallet af uenigheder og konfrontationer mellem forældre og pædagoger er stigende.

- De (forældrene, red.) bliver mere konfronterende, og vi har mere travlt, flere krav og mere pres. Det er selvfølgelig også noget, vi mærker ude i institutionerne, siger Elsa Bergmann.

Hos Forældrenes Landsforening, FOLA, tror formanden Dorthe Boe Danbjørg, at nedskæringen i antal pædagoger er en forklaring.

Der er mindre tid til, at vi kan få den daglige snak.

Elisa Bergmann, formand for BUPL i Sydjylland

- Når vi kommer og afleverer vores børn om morgenen, og henter dem om eftermiddagen, så er det svært at finde personale, som lige kan tage de små dagligdags udfordringer med, fordi der er så få på yder-tidspunkterne. Man ved jo alle sammen, at hvis man ikke får løst de småudfordringer, der er i løbet af dagen, så kan det godt gå hen, og blive en konflikt, siger hun.

Det er formanden for pædagogernes fagforening enig i.

Ikke tid til daglig snak

- Der er mindre tid til, at vi kan få den daglige snak, siger Elisa Bergmann.

Desværre går det i flere tilfælde ud over pædagogerne, fordi det er dem, man møder i hverdagen, siger Dorthe Boe Danbjørg. Hun har selv oplevet en situation, hvor hun lod dårlig rengøring gå ud over pædagogerne.

- Jeg siger det til pædagogerne, velvidende, at det ikke er deres skyld at rengøringen er skåret ind til benet. Men det jo dem, jeg kan sige det til, fortæller hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.