Boligforening hjælper bekymrede forældre

Det skal nok gå, når børnene flytter hjemmefra. En boligforening i Vejle hjælper forældre, hvis børn er på vej i egen lejlighed.

Rolig nu. Det skal nok gå alt sammen. Dit barn skal nok få mad, selv om det flytter hjemmefra. (Foto: Rune Evensen © Scanpix)

Boligforeningen AAB i Vejle er klar med flytte hjemmefra-hjælp. Ikke ikke mindst til forældrene.

Foreningen oplever i stigende grad, at forældre henvender sig, når poderne er ved at flyve fra reden. Forældrene er ofte meget utrygge og ringer tit til boligforeningen, før deres børn flytter hjemmefra, for at sikre sig, at forholdene er gode og trygge.

- De vil for eksempel høre, om der er TV og internet i lejligheden, og hvad det koster. Vi har også nogle ungdomsboliger med dørtelefoner og låsechip, og det er forældrene glade for at høre, fortæller informationsmedarbejder i AAB Vejle Hanne Bredahl og uddyber:

- Det er helt klart et udtryk for engagement og kærlig bekymring.

Professor og familieforsker Per Schultz Jørgensen mener, at forældrenes bekymring skyldes, at vi har lagt et for højt serviceniveau for vores børn.

- Vi har hjulpet dem, og i visse tilfælde beredt vejen for dem, så de ikke selv skulle præstere ret meget, siger han.

Han efterlyser, at forældre stiller større krav til deres børn.

- De skulle have haft opgaver og pligter i familien. Vi skulle have oplært dem i langt højere grad, end det vi gør, mener Per Schultz Jørgensen.

Facebook
Twitter