Borgmestre til regeringen: I skylder os en motorvej

I regeringsgrundlaget står der blandt meget andet, at man vil anlægge en midtjysk motorvej. Det minder Trekantområdets borgmestre om i et åbent brev.

Trekantområdets syv borgmestre presser nu på for, at transportminister Hans Christian Schmidt og regeringen holder løftet om en motorvej. (Foto: Simon Læssøe/Scanpix 2016) (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

En motorvej hele vejen fra Christiansfeld i syd til Hobro i nord.

Det er det, Trekantområdets borgmestre drømmer om, og derfor har de nu sendt et brev til både transportminister Hans Christian Schmidt (V) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

De vil nemlig have regeringen til at holde løftet om en ny, midtjysk motorvej, siger borgmester i Kolding Jørn Pedersen (V).

- Et er, at det jo står i regeringsgrundlaget, noget andet er, at det også kommer med i drøftelserne. Det har vi jo selvfølgelig et stort ønske om, derfor minder vi lige om det, siger han.

I brevet står der blandt andet, at borgmestrene er "bekymrede for, at regeringens kapacitetsforbedrende tiltag på E45 kommer til at stå alene."

Det er nemlig gået lidt langsomt for transportministeren, mener nogle. Blandt andet Christian Rabjerg Madsen (S) fra Kolding, der sidder i Folketingets transportudvalg.

- Man kan undre sig over, at vi har en lokalt valgt transportminister i Hans Christian Schmidt, der ikke har været i stand til at sætte det her projekt igennem, siger han.

Derfor er det helt på sin plads og på tide, når borgmestrene nu retter direkte henvendelse til transportministeren, mener Christian Rabjerg Madsen.

Facebook
Twitter