Brancheforening: Det er for nemt for chauffører at snyde

Der er tilsyneladende nemt at fifle, når man kører lastbil. Sidste år rejste politiets Tungvognscenter Syd 3.000 sager mod chauffører.

Det er for nemt for førere af lastbiler at snyde, mener en brancheforening. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Det er for nemt at snyde med for eksempel køre-hviletiden, hvis du kører lastbil.

Det mener Jens Groot, der er kontorleder for brancheorganisationen Frie Danske Lastbilvognmænd. Han ønsker sig mere effektiv kontrol.

- Den manglede kontrol gør, at nogle fristes til at overtræde reglerne og bryde loven, siger Jens Groot.

Chaufførerne snyder blandt andet med køre- og hviletidsbestemmelserne, de kører med for meget gods, eller også medbringer de flere førerkort.

I 2015 kontrollerede politiets Tungvognscenter Syd lidt over 6.000 lastbiler, og der blev startet lidt over 3.000 sager mod lastbilchauffører, der har brudt loven.

- Der kan være flere overtrædelser på en lastbil, så det er ikke et udtryk for, at hver anden lastbil kører ulovligt, siger vicepolitiinspektør i færdselsafdelingen i Sydøstjyllands Politi Richardt Jacobsen.

- Alligevel er antallet af sager et tydeligt udtryk for, at der er behov for kontrollen, fortsætter Richardt Jacobsen.

- Det er nogle store køretøjer, som kan være skyld i uheld, hvor de forårsager nogle alvorlige skader på både personer og materiel, så derfor det vigtigt, at vi er derude, siger Richardt Jacobsen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.