Byrådsmedlemmer langer ud efter borgmester i Vejle Havn-sagen

Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard, bliver nu beskyldt for at true en af sine kollegaer i byrådet.

Vejles borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) bliver nu beskyldt for at true en kollega i byrådet til at stoppe hans kritik i Vejle Havn-sagen. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Der er en giftig stemning i Vejle Byråd i kølvandet på sagen om muligt overforbrug i Vejle Havn.

Det konservative medlem af byrådet, Dan Arnløv hævder, at borgmester Arne Sigtenbjerggaard fra Venstre har forsøgt at lukke munden på ham, ved at true med at ændre på konstitueringen i kommunen. Underforstået at Dan Arløv kunne miste posten som formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

Det skulle være sket, fordi Dan Arnløv i stærke vendinger har kritiseret byrådets og borgmesterens håndering af Vejle Havn-skandalen.

Borgmester afviser påstandene

Borgmesteren afviser i skarpe vendinger at have truet Dan Arnløv, men socialdemokraten Martin Sikær Kristensen bakker op om, at truslen om at ændre konstitueringen er rigtig nok.

- Det er hævet over enhver tvivl, at borgmester har truet Dan Arnløv med konstitueringsaftalen i forbindelse med Vejle Havn, siger Martin Sikær Kristensen.

Bemærkningen om at ændre konstitueringen faldt ifølge Martin Sikær Kristensen efter en ophedet debat i en anden sag end Vejle Havn. Borgmester Arne Sigtenbjerggaard afviser kategorisk at have truet med at ændre konstitueringen.

- Det er usandt. Det er ganske simpelthen usandt, det er ikke rigtigt. Jeg har ikke på noget tidspunkt truet ham, siger han til DR Trekanten.

Men Dan Arnløv (Kons.) fastholder sin opfattelse af truslen, som han siger, at andre deler. Blandt andre er hans vælgerforeningsformand blevet indkaldt til et møde med Venstres vælgerforening for at drøfte sagen.

Arne Sigtenbjerggaard apppellerer til, at det, han kalder mudderkastning, stopper.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.