Camping: Fælles bad og wc får folk til at droppe lejrlivet

På ti år er salget af campingvogne styrtdykket, danskerne vil have mere komfort.

Danskerne har de senere år svigtet campingvognen. Vi vil have mere komfort. (© Dorthe Boss Kyhn)

Campingvognen er yt, når vi drager på ferie, enten i Danmark eller udenlands.

Selvom vi siden finanskrisen har fået flere penge mellem hænderne, bruger danskerne ikke penge på campingvognen, som vi gjorde før 2008.

Det årlige salg er faldet drastisk de sidste ti år - fra 8388 i 2006 til 2451 i 2016.

Det er især ferier med mere luksus, end man typisk forbinder med campingvogne, der får os til at vælge anhængerhjemmet fra, fortæller lektor ved Center for Turisme på Syddansk Universitet, Bodil Stilling Blichfeldt.

- Det traditionelle campingprodukt, med et lidt støvet image med fælles toiletbygninger og fælles køkkener, har ikke appelleret til en række af de gæster, der er mere vant til hotelstandard, siger hun.

Efter det dramatiske fald, er salget af nye campingvogne nogenlunde stabilt - endda med en lille stigning - men det kan man ikke se som udtryk for, at trenden er vendt, mener Bodil Stilling Blichfeldt.

Jens Erik Busk og hans familie fra Christiansfeld har camperet i mange år, men sælger nu campingvognen.

- Vi vil gerne ud og se og prøve noget. At køre til Syditalien eller Sydspanien, synes jeg er lige langt nok, siger Jens Erik Busk.

Selv om vognen er til salg, så er Jens Erik Busk ikke sikker på, at han nødvendigvis er færdig med camping. Måske skal familien på vejene igen, og måske skal det være i en autocamper.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.