Campingvogne er yt: Hytter hitter blandt campister

Antallet af campingvogne i Danmark falder, for danskerne vil gerne campere på nemmere og mere luksuriøse måder.

Hos Randbøldal Camping har de 40 hytter. De har været booket op i højsæsonen lige fra de blev bygget.

En masse hvide campingvogne på rad og række med forskellige farvede fortelte udenfor. Det er et klassisk billede, når man tænker på en campingplads.

Men på mange danske campingpladser fylder hytter og andre udlejningsmuligheder efterhånden lige så meget som de klassiske telte og campingvogne.

- Efterspørgslen for hytter og udlejning er enorm, og det er en stigende trend. Det er fordi, det er en let måde at komme på camping, hvor man bare skal have sin taske og sin tandbørste, og så er man klar til ferie uden selv at stå for noget praktisk, siger Anne-Vibeke Isaksen, mediechef i Dansk Camping Union.

- Mange gæster, både danske og udenlandske, efterspørger den her lethed, hvor man bare kommer og lejer sin campingferie. Der er ikke ret mange, der går ud og køber en campingvogn længere, og mange gider ikke selv slæbe udstyr med.

Folk vil have det hele

I løbet af de sidste syv år er antallet af campingvogne i Danmark faldet støt. Fra 142.764 vogne i 2011 til 131.257 i år.

Den udvikling mærker Eigil Sørensen også på sin campingplads, Randbøldal Camping, som ligger mellem Billund og Vejle. Han har 40 hytter til udlejning.

- Hvis der er noget, folk vil have i dag, så er det alt det hele. Induktionskomfur, fryser, fjernsyn og masser af varmt vand. Ellers er der så mange andre muligheder for deres overnatning end camping, siger han.

- Folk vil hellere leje sig ind i det luksuriøse og nemme end at tage deres eget med. Vi har slet ikke markedsført hytterne, de lejer bare sig selv ud, siger Eigil Sørensen.

Det var også letheden, der fik campinggæst Rasmus Petersen og hans familie til at vælge en hytte frem for selv at tage overnatning med.

- Vi har rejst langt, og det ville være et bøvl at have et telt og udstyr med i kufferten. Det er nemt, at hytten bare står her, når vi kommer, siger han.

Ikke bare endnu et sommerhuskvarter

Med stigende mængder af hytter på rad og række kan de danske campingpladser let komme til at minde om sommerhuskvarterer af udseende.

Men Eigil Sørensen mener, det er den eneste fællesnævner mellem de to ting.

- Man kommer hinanden meget mere ved på en campingplads end i et sommerhusområde. Jeg har selv et sommerhus, og jeg kender ikke engang mine naboer. Her er der masser af mulighed for at lave noget sammen, fordi der er aktiviteter, og der er andre mennesker, siger han.

Den tankegang deler campinggæst Rasmus Petersen. Hans familie har før valgt sommerhus-vejen, men det er særligt aktiviteterne og fællesskabet, der har fået dem til at vælge campingpladsen i år.

- Ved et sommerhus er der ikke så mange aktiviteter. På en campingplads er der meget mere gang i den, og der sker så meget til børnene og os selv. Der er badesø, legeplads, trampoliner og andre aktive ting, siger han.

Facebook
Twitter