Chokeret bilist undrer sig over manglende respekt for havariblink

Bilister blæste på havariblink og fik ødelagt deres biler af en tabt metalrist.I alt 50 biler blev skadet.

Tændte havariblink var ikke nok til at få bilister til at sætte farten ned ved en ulykke på motorvejen ved Vejle.

50 biler blev skadet, da de kørte over en stor tabt metalrist på motorvejen ved Vejle søndag aften. Mange af dem respekterede ikke de øvrige bilisters havariblink. Det er bilist Johnny Brokøb Rivli chokeret over.

Han var en af de første, der kørte over risten. Det fik ham og andre til at tænde havariblinket, men mange fortsatte med at køre uden om køen af biler og hen over risten med fuld fart.

- Dæk, fælge og alting fløj rundt. Bilisterne bagved kom tonsende, for de skulle jo nå det lille hul her, så de ikke blev fanget i trafikproppen, siger Johnny Brokøb Rivli.

Det endte med, at han selv trak risten væk fra vejbanen, da der var et hul i trafikken. Han var bange, at der ville ske en alvorlig ulykke, hvis risten blev liggende.

For mange ignorer havariblinket

Kørelærer Kim Johansen ved Lisbeths Køreskole i Vejle siger, at han ofte oplever, at bilister ikke respekterer havariblink.

Hvis en lastbil holder i 3. spor, så er der mange, der uden at sætte farten ned, overhaler indenom.

- Det er jo helt forkert. Man skal jo sætte farten ned, når man møder en bilist, der har tændt sit havariblink. For der er en grund til, at det er tændt, siger Kim Johansen.

Det var en lastbil, der havde tabt risten, der stammer fra en altan. Selve altanen var spændt fast, men den gik i stykker, så en del faldt af på motorvejen. Lastbilens forsikring må betale for de skader, der er sket.

Undersøg bilen med det samme

  • Kører man over en tabt genstand, så anbefaler FDM, at man standser og undersøger sin bil grundigt.
  • Hvis en skader fører til flere skader, efter man er kørt videre, så dækker forsikringen ikke nødvendigvis følgeskaderne.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.