Computerspil skal hjælpe unge med ADHD

Unge med ADHD skal lære at slappe af ved hjælp af computerspil. Det er formålet med et nyt forskningsprojekt.

Bliv helbredt for stress, depression eller ADHD ved hjælp af et computerspil.

Det er tanken bag et nyt forskningsprojekt, som Kolding Kommune er med i. Metoden hedder EEG-træning og 12 unge kontanthjælpsmodtagere, der alle har psykiske problemer, er med til at prøve den af. De skal lære at slappe af via et computerspil, der måler om hjernen er i ro eller uro.

- Jeg kan rent faktisk mærke, at der er en forandring med hjernen, siger 27-årig Morten Hansen, som har ADHD.

Styrer rumskib med hjernen

Ved hjælp af tre elektroder, der er klistret fast til hovedet, kan Morten Hansen styre et rumskib på en computerskærm. Elektroderne måler hans hjernebølger, og når han slapper af på den rigtige måde, begynder rumskibet at flyve.

- Det er meget surrealistisk, siger Morten Hansen. Men ifølge psykoterapeut og EEG-træner Conni Andersen kan træningen være en stor hjælp.

- Mortens evne til at søge ned til det rolige sted vil vokse, jo mere han bruger træningen, siger hun.

God erfaring i udlandet

Undersøgelser fra Bergen og London viser, at EEG-træningen kan hjælpe mennesker med ADHD til bedre at kunne klare et arbejde eller en uddannelse, ligesom det også kan hjælpe folk med depressioner og stress.

For Morten Hansen, der kæmper med sit temperament, vil det få stor betydning, hvis projektet hjælper.

- Hvis det lykkes, så er det jo med til at ændre mit liv, siger Morten Hansen.

Kan hjælpe unge i kommunen

Hvis EEG-træningen viser sig at være en succes, vil Kolding Kommune overveje, om det er noget, de skal bruge i forbindelse med deres jobtilbud til kontanthjælpsmodtagere.

- Hvis det er noget, der virker i forhold til vores unge, så kan det godt være, at det er noget, man vil investere i på sigt, siger Unge- og Uddannelseschef i Kolding Jobcenter, Karina Svarrer.

Projektet løber henover 20 uger.

 

Facebook
Twitter