Dansk Flygtningehjælp: Børnenes tarv bør vægtes i asylsag fra Jelling

Asylbørn fra Jelling har været så længe i Danmark, at myndighederne endnu engang bør overveje at give dem opholdstilladelse, mener Dansk Flygtningehjælp.

Lokalsamfundet i Jelling har vist stor opbakning til familien Shamasneh, der står til at blive udvist fra Danmark. Nu går Dansk Flygtningehjælp ind i sagen med henvisning til børnenes tarv. (Foto: Søren Lindbjerg- DR)

Flygtningefamilien Shamasneh fra Jelling får nu et nyt halmstrå af håb at klynge sig til.

Dansk Flygtningehjælp går nemlig ind i sagen og søger opholdstilladelse til familien med hensyn til børnenes tarv, fortæller asylchef i Dansk Flygtningehjælp Eva Singer.

- Vi er i gang med at indhente de nødvendige oplysninger til at sende en ansøgning til myndighederne, hvor vi lægger vægt på børnenes tarv, siger hun.

Familien Shamasneh består af far, mor og tre børn på 11, 13 og 15 år. De taler alle dansk og er velfungerende i lokalsamfundet.

Familien kom til Danmark for syv år siden efter at de var blevet udsat for chikane i deres hjemlande. Men chikanen har ifølge udlændingeloven ikke været omfattende nok til, at de har kunnet opnå opholdstilladelse.

Asylchef Eva Singer understreger dog, at det ikke at let at få ophold i Danmark med henvisning til børnenes tarv.

- Vi har kun kendskab til to-tre familier, der har fået opholdstilladelse efter den her bestemmelse i løbet af de sidste par år, siger hun.

En af dem er en afghansk familie fra Give, der i denne uge fik en midlertidig forlænget opholdstilladelse efter bestemmelsen.

Det skete også efter ansøgning fra Dansk Flygtningehjælp, og de to sager ligner hinanden, fordi børnene i begge tilfælde har opnået stor tilknytning til Danmark.

Dansk Flygtningehjælp vil også bede om, at udvisningen af familien bliver udsat, mens den nye ansøgning om ophold til familien bliver behandlet.

Flere end 100 skolekammerater fra Jelling viste onsdag deres støtte til den 15-årige datter i familien, Alaa Shamasneh, ved at køre i busser til Christiansborg for at møde folketingspolitikere.

Torsdag morgen forlod familien Shamasneh Jelling og kørte mod udrejsecenter Sjælsmark i Nordsjælland, og deres hus står nu tomt.

FacebookTwitter