De bedste håndværker-spirer dyster i Fredericia

350 unge kæmper i de næste tre dage om at blive Danmarks bedste lærlinge og elever.

Anna Elisabeth Lind Christensen i gang med at træne til konkurrencen i morgen.

Afgørelsens time nærmer sig for omkring 350 bagerlærlinge, SOSU-elever og unge inden for 34 andre erhvervsuddannelser.

De unge har kvalificeret sig til DM i Skills, hvor de dyster om at blive kåret som Danmakrs bedste i netop deres fag.

Vejen til finalen er gået over skolemesterskaber og regionsmesterskaber, og én af dem, der har klaret sig hele vejen, er 20-årige Anna Elisabeth Lind Christensen, der er ved at uddanne sig til bygningsmaler på Syddansk Erhvervsskole i Vejle.

- Du skal kunne male, du skal kunne beskære, og du skal kunne sætte tapet op. Det handler jo om at kunne forskønne en knap så flot bygning, fortæller hun om finalen, der løber i 22 timer.

Arrangørerne forventer, at 50.000 tilskuere i løbet af dagen vil overvære finalerne i de forskellige fag.

Sjette mesterskab bliver også uddannelsesmesse

Dette års mesterskaber afvikles i Fredericia og er det sjette DM i Skills. Udover konkurrencer i 36 forskellige erhvervsuddannelser er der også 20 andre erhvervsuddannelser, der deltager som demonstrationsfag.

Modsat tidligere år er mesterskaberne også en uddannelsesmesse i år med fokus på karriererådgivning, og det ser erhvervsskolen Hansenberg i Kolding som en god mulighed for at tiltrække nye elever.

- Vi håber, at der kommer mange besøgende fra hele landet, og vi vil gøre vores yderste for at præge det, så godt som vi kan, siger skolens vicedirektør, Gitte Lykkehus.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk