De sidste rygere har svært ved at droppe smøgerne

Der er en hård kerne af rygere tilbage, der har meget svært ved at stoppe. Dem forsøger Vejle Kommune at få i tale.

De sidste rygere er svære at overbevise om, at de skal droppe cigaretterne. (© Colourbox)

Antallet af rygere er faldet støt gennem de sidste mange år, og antallet af rygere nu er nede på 22 procent i Danmark. De rygere, der er tilbage, er til gengæld svære at få til at kvitte tobakken. Derfor vil Vejle Kommune gøre en ekstra indsats for dem.

- Vi tilbyder dem ekstra samtaler og noget ekstra opfølgning, så tilbuddet passer til dem, siger rygestop-koordinator Tina Kreutzer.

Mange af de tilbageværende rygere har ikke let ved at stoppe, og mange af dem har aldrig forsøgt at holde op.

- Det er hardcore-rygerne, der måske har røget i op til 50 år, hvor cigaretten har været en livsledsager i alle mulige situationer, fortæller Tina Kreutzer.

Hos Kræftens Bekæmpelse er man også klar over, at der er nogle befolkningsgrupper, der er ryger mere end andre og som kan have svært ved at stoppe.

- Dem, som er på arbejdsmarkedet ryger mindre end dem, som ikke er det. Har man en lang uddannelse, så er sandsynligheden for at man er ryger mindre, end hvis man har en kort uddannelse, siger projektchef for tobaksforebyggelse hos Kræftens Bekæmpelse, Niels Them Kjær

Det er blandt andet derfor Vejle Kommune har valgt at have et særligt fokus på de tilbageværende rygere.

Vejle Kommune forsøger at gøre en ekstra indsats for dem, der har svært ved at kvitte smøgerne.Hvad synes du om det initiativ?

Opslået af DR Nyheder på 12. januar 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.