Der er knald på lys og farver på ny afdeling: Psykisk syge får en bedre behandling

Dørene har mange farver og der er masser af lys på ny psykiatrisk afdeling i Vejle. Det skal gøre behandlingen mere rolig og behagelig.

I dag åbner en ny psykiatrisk afdeling i Vejle. Lyset følger det naturlige dagslys, så det er blåligt om morgenen og bliver mere og mere rødt i nuancerne i løbet af dagen. De ansatte forventer, at behandlingen af patienterne bliver bedre, fordi de gode, fysiske rammer betyder mindre brug af tvang. (Foto: Lasse Hyldager Foto © Hyldager Fotografi)

Mindre tvang og bedre behandlingsforløb. Sådan skal patienterne mærke, at Region Syddanmark i dag indvier det nye psykiatriske sygehus i Vejle.

Behandlingen bliver bedre, fordi gode fysiske rammer har direkte betydning for, hvor meget tvang personalet er nødt til at ty til.

Det mener oversygeplejerske Peter Jezek.

- Vi har en forventning om, at behandlingen bliver mere rolig og behagelig for patienterne, og vi forventer, at vi får mulighed for at reducere brugen af tvang, siger han.

Der er mange farver på døre og fællesarealer. Desuden følger lyset det naturlige dagslys, så det er blåligt om morgenen og bliver mere og mere rødt i nuancerne i løbet af dagen.

Det er med til at fastholde den naturlige døgnrytme, siger specialkonsulent Heine Rasmussen fra Region Syddanmark.

- Vi ved at de dårligste af vores psykiatriske patienter har en forrykket døgnrytme. Så vi tager det naturlige lys udefra og indbygger det i bygningen, siger Heine Rasmussen.

Region Syddanmark har de seneste år bygget nye afdelinger i blandt andet Aabenraa og Esbjerg.

Det nye psykiatriske sygehus i Vejle har kostet på 430 millioner og har 98 sengepladser.

Facebook
Twitter